Az Instagramot teljesen elárasztották a menőbbnél menőbb, bor színt idéző frizurák, azaz a borok még a szépségipar egészét is meghódították.

Képzeld csak el egy jó, minőségi vörösbor telt és intenzív színét! Nos, pont ezek az árnyalatok köszönnek vissza az új trendben. Mély vörös, bogyós bordó és csokoládébarna színekben pompáznak a legtrendibb hajak, a lényeg, hogy meleg tónusú legyen a frizura, és alig észrevehetően megcsillanjanak benne a vöröses átmenetek.

A sötétbarna alapszínbe kerülnek bayalage-szerűen a cabernet sauvignon, a bikavér és a merlot színek, a kivitelezésnek csak a fantázia szab határt.

Egyelőre ez a divatirányzat azoknak kedvez, akiknek sötét a hajuk alapszíne, vagy épp ki merik próbálni a sötét hajat. Lehet, hogy nyárra a fehérbor vagy a rozé árnyalatú tincsek is divatba jönnek?

Nézd meg, milyen is pontosan a vörösbor színű frizura!


A fodrászatok mellett a manikűr szalonokba is betörtek a vörösborok legtrendibb árnyalatai. A mélybordótól a tekintélyt parancsoló pirosig olyan izgalmas körömlakkokat dobtak össze a szépségipar úttörői, melyekre elég ránézni, és az embernek máris megjön a kedve egy üveg kékfrankoshoz.

A vörösborok telt és határozott ízvilágát tökéletesen visszaadó színekkel ráadásul bátran játszhatunk is. Matt felülettel merészebb, fényes lakként kifejezetten elegáns kiegészítő egy mélybordó körömlakk. Ombre átmenettel trendi, aranyos felütéssel pedig semmihez sem fogható eleganciát kölcsönöz bármilyen outfitnek, Ha pedig egy bor-árnyalatú ruhához választjuk, kifinomult ízlésről árulkodva teszi teljessé megjelenésünket. De abban mindenki egyetért, hogy egy bőr kabátnál jobban semmihez sem illik.

És ha már itt tartunk, a krémek világáról se feledkezzünk meg! A boltok polcain megannyi olyan szépségápolási termék található, melynek összetevői között ott a vörösbor is. Vannak közöttük antioxidánsokban gazdag készítmények és sokak által kedvelt szőlőmag kivonatok is, de a hidratáló maszkok, frissítő arcpermetek és szemkörnyék ápolók készítői is felfedezték már maguknak a vörösborok ezerarcú varázserejét.

Iszod, viseled vagy inkább magadra kened?