Borok

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok 115 éves múlttal és 100 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkező, kiemelten fehérborokkal foglalkozó pincészet. A Mátrai borvidék nagyszerű adottságait és a legmodernebb technológiát ötvözve, kiváló ár-érték arányú friss, illatos, könnyed boraik mellett, magas beltartalmú reduktív fehérborokat, valamint hordóban erjesztett és érlelt testesebb borkülönlegességeket is kínálnak.

Mátra

Kiváló ár-érték arányú friss, illatos, gyümölcsös borok kerülnek ebbe a kategóriába minden évben. A hétköznapok minőségi borai, bármely alkalomra.

Dubicz Mátra-sorozat

Olaszrizling 2020

Könnyű, jellegzetes mátrai illat: füvek, virágok, bimbózó rezeda. Az élénk savak jó egyensúlyban vannak a borban, az illatjegyek visszaköszönnek ízében is. Egy kis szénsav teszi játékossá az egészet.

Irsai Olivér 2020
Matra_IrsaiOliver_2017

Megjelenésében világos, árnyalatnyi zöldes tónussal. Illatában a fajtára jellemző tavaszi virágos méhlegelő és bodzavirág dominál. Kerek savai miatt kedvelt kísérője a mindennapi beszélgetéseknek.

Sauvignon Blanc 2020
Matra_SauvignonBlanc_2017

Illatban könnyed mezei füveket idéz, árnyalatnyi virágos tónussal, egy kis érett körtével a háttérben. Ízben egyensúlyos, közepes testtel. Gördülékeny, jó ivású bor.

Muscat Ottonel 2020
Matra_Muscat_Ottonel_2017

Illatban szőlővirágot és tearózsát idéz. A maradék cukrot finom savak ellenpontozzák és teszik üdévé a kortyot, amely egzotikus gyümölcsök és illatos virágok sokaságát vonultatja fel.

Kékfrankos- Cabernet Franc Cuvée 2019 – száraz
Kékfrankos-Cabernet Franc Cuvée 2016 - száraz

A két fajta tökéletes házasítása, amely többhetes héjon erjesztés eredményeként érte el közepes rubin színét, piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető illatát és élénk savérzetét. Könnyed vörösbor, karakteres jegyekkel fűszerezve.

Kékfrankos-Caberent Franc 2018  – félédes

A cuveé-nkben a kékfrankos fűszereit és a cabernet gyümölcseit a fahordó használata szépen keretbe foglalta. Egy harmonikus, savban és tanninban is visszafogott vörösbor egy kiváló évjáratból.

Kékfrankos Rosé 2020
Kekfrankos Rose

Illata érett, piros gyümölcsöket idéz, mint a málna vagy a ribizli. Feszes szerkezet, remek ropogós savak, kis játékos szénsavaival üde, friss benyomást kelt. Fröccsnek is nagyszerű.

1014

A Kékes-tetőre utalva, 1014 néven jelennek meg minden évben a borászat legkiválóbb, prémium kategóriás, különleges alapanyagból, válogatott szemekből készült borai.

Dubicz 1014-sorozat

1014 Szürkebarát 2019
1014_PinotGris_2017

Megjelenésében világos, leheletnyi sárga árnyalattal. Illata a nyári mezők virágait és gyógyfüveit idézi. Az elegáns, könnyed borokra jellemző finom savak játékosan ölelik körül a virágözönt.

1014 Chardonnay 2020

Gazdagon fűszerezett vanília, őszibarack és ananász illatú bor. Ízében a fahordós érlelés határozottan jelen van, mégis a gyümölcsök is meg tudják mutatni magukat édes citrusok, körte és nyári alma formájában.

1014 Irsai Olivér 2020
1014_IrsaiOliver_2017

Különlegesen karakteres, prémium válogatás. Illatában sejtet egy finom körtét és leheletnyi mentát, ízében érett őszibarack, sárgadinnye és bodza izgalmas elegye.

1014 Hárslevelű 2016
Dubicz Hárslevelű

Harmonikus ötvözete az illatos és vulkanikus Mátrának. A mézes illatvilág intenzív savszerkezettel párosul, ahol a bársonyos hárslevelű karakterét szép hordóhasználat teszi teljessé.

1014 Sauvignon Blanc
2020

A fajta szelíd bája, ízében hangsúlyos a fajtajelleg: a zöld egres és a finom bodza elegye határozott savakkal párosul.

1014 Cabernet Sauvignon Rosé 2020

Ebben az elegáns prémium roséban a finom szederillat csábít kóstolásra. Izében málna, cseresznye, meggy, ropogós savakkal különleges harmóniában egyesül. Nem mindennapi rosé élmény!

1014 Muscat Ottonel 2018
1014_MuscatOttonel_2017

Illata a szőlővirágot és tearózsát idézi. A maradék cukrot finom savak ellenpontozzák és teszik üdévé a kortyot, amely egzotikus gyümölcsök és illatos virágok sokaságát vonultatja fel.

1014 Tramini 2020

Rószaszirom, trópusi gyümölcsök és fűszeres illataromák szöknek ki a pohárból. Ízében az érett szőlőgyümölcs köszön vissza, amelyet a 60 g/l maradék cukor tesz igazán csábítóvá.

1014 Kékfrankos-Cabernet Franc 2018

A két fajta tökéletes házasítása, amely többhetes héjon erjesztés eredményeként érte el közepes rubin színét, piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető illatát és élénk savérzetét. Könnyed vörösbor, karakteres jegyekkel fűszerezve.

ZSIZSI frizzante 2020
Zsizsi_2017

Gyümölcsös, illatos muscat lunelből készült gyöngyözőbor. A tavasz teljes illatáradata egy kellemesen gyümölcsös ízvilágú borban.A buborékok igazán üdévé és izgalmassá teszik.

Exkluzív

Egyedi borkülönlegességeink határozottan exkluzív élményt nyújtanak, hisz a legjobb évjárat, legkülönlegesebb tételeiből készülnek, így a prémium kategóriából is kiemelkednek. A különleges alkalmak ideális kísérői.

mood_Dubicz_friz

Sárhegy Olaszrizling Barrique 2018
Dubicz Fríz Barrique 2016

Érett, szalmasárga, illatában finom fahordós tónus. Érezhetően szépen érett alapanyag, mely méltó a fahordós érlelésre. A sav és a test elegáns egyensúlyban van a néhány hónapos újhordós érlelésnek köszönhetően.

Sárhegy Kékfrankos 2019
Dubicz Sárhegy Kékfrankos 2018

Dűlő-szelektált, prémium tétel. A Mátra egyik legkiválóbb dűlőjében, a Sárhegyen termelt Kékfrankosunk kiemelkedő minőségű bort adott ebben a figyelemre méltó évjáratban. Illatában a vanília és szeder dominál, ízében intenzív étcsokoládé kerül előtérbe, amelyet az újhordó bársonyos karaktere tesz igazán izgalmassá.

Dubicz Sziget

A tisztán is élvezetes vagy szikvízzel lazítható fehér és rozé alapbor, valamint a fesztiválok vörös cuvée-je a Borháló és a Dubicz Borászat közös alkotása, a reprezentatív tételekből összeállított palackos szortiment pedig közös válogatás.

Dubicz Sziget Csomag

Sziget White 2018
Dubicz Sziget White

A Sauvignon Blanc könnyed mezei füvekre jellemző illata és a Muscat Ottonelre jellemző egzotikus gyümölcsök ízvilága remekül összhangban van a Szürkebarát citrusosságával és a Chardonnay ízének hosszú lecsengésével. Minden egyes korty tökéletes társ a fesztivál hangulatnak!

Sziget Rosé 2018
Dubicz Sziget Rosé

Illatában a finom szeder illat és a ropogós savak ötvözete jelenik meg, ízében cseresznyét és piros bogyós gyümölcsöket vonultat fel. Egy remek cuveé, mely segít szerelembe esni a roséval!

Sziget Red 2018
Dubicz Sziget Red

A Kékfrankos és a Cabernet Franc tökéletes házasítása, amely többhetes héjon erjesztés eredményeként érte el közepes rubin színét, piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető illatát és élénk savérzetét. Könnyed vörösbor, karakteres jegyekkel fűszerezve.

Elmúlt már 18 éves?