Nem véletlen ajánlják napi egy bor elfogyasztását mindenkinek – még akár a várandósság alatt is.

Jó néhány filmben vagy sorozatban lehet látni, hogy a szereplők lefekvés előtt egy-egy pohár finom bor társaságában próbálnak meg lazítani – akár a kádban, akár a kanapén egy szórakoztató film vagy könyv társaságában. Ennek komoly tudományos oka van! Nemrég ugyanis bebizonyosodott, hogy a bor nem csak abban segít, hogy jól aludj, de még a diétádat is remekül kiegészíti, ugyanis két pohár bor lefekvés előtt segít a fogyásban. A többi pozitív hatásáról nem is beszélve…

A vörösborban jó adag található a rezveratol nevű polifenolból, ami egy olyan anyag, amely a fehér zsírszövetet barna zsírrá alakítja. A barna zsírt pedig sokkal könnyebb elégetni, mint a fehéret, ezért a fogyás könnyebben beindul. Egy amerikai kutatásból egyértelmű lett, hogy akik éveken keresztül ittak naponta két pohár vörösbort, azok 70 százalékkal kevésbé elhízottak, mint azok, akik ezt nem tették meg.

És miért pont este kell fogyasztani? Mert ha este, lefekvés előtt iszod a vörösbort, csökken az étvágyad, és nem éhezel meg éjszaka, illetve a reggelt sem hűtőhöz futással kezded, ezért nem falsz fel bármit, ami a szemed elé kerül. Ki tudja ezt megerősíteni?

No és azt tudod, hogy miért kell körtét fogyasztani alkoholos italok fogyasztása előtt? ITT eláruljuk!