Van élet, vagyis kínálat a ropin és a pogácsán túl: ezeket a finomságokat is bátran kínálhatod a társaságnak egy kellemes otthoni borozgatáson.

Ha az már nem kérdés, mit töltesz a poharakba, még mindig fejtörést okozhat, hogy milyen finom falatokat tálalj a Családnak vagy a Barátoknak a kedvenc boraitok mellé. Persze, vannak olyan Jolly Jokerek, mint például a pogácsa vagy a ropi, amelyeket bármikor be lehet vetni. De ha az ősz jegyében kicsit másra vágynál, segítünk pár új színt, jobban mondva ízt adni a finomságpalettádhoz.

5 őszi finomság, amelyeket bátran kínálhatsz kedvenc boraitok mellé

1. Sárgadinnye és sonka: a kellemes, késő nyári délutánokon még jól csúsznak a könnyű, gyümölcsös nedűk, mint a fehér- vagy habzóborok. Ezek mellé szuper kísérő lehet néhány kocka sárgadinnye pár szelet olasz vagy spanyol sonkával.

2. Sajtok: ha borkorcsolya, akkor talán Neked is a sajtok jutnak először eszedbe. Nem véletlen, hiszen a legtöbbször remek választás a bor mellé egy kis sajt. Válaszd a minőségi érlelt sajtokat, amelyeket apró kockára vágott, egyszerűbb verziókkal együtt is tálalhatsz, mint például a trappista. Extra tipp: a sajt almával, körtével, fügével is szuper választás!

3. Az ősz gyümölcsei: Ha már a gyümölcsöket említettük, az ősz ezek bőséges kínálatával kényeztet minket. Válassz néhány szem szép körtét, almát, fügét, szilvát, pár szem szőlőt, vágd őket rusztikus szeletekre, majd egy vágódeszkán tálald. A sikerben biztos lehetsz!

4. Aszalt gyümölcsök, magvak: Tálkákba külön-külön, vagy akár vegyesen kirakhatsz aszalt gyümölcsöket, mandulát, mogyorót, mazsolát, akár a fent említett sajttál és gyümölcshalmaz közé. A vendégeid ebből is előszeretettel csipegetnek majd!

5. Dió: ősszel érik a dió, ami nemcsak hogy gazdag vitaminokban és egészséges zsírokban, de a diétázók és a vegánok kedvence is lehet, és még a borokhoz is remekül illik. Akár tálkákban tálalod, akár gyümölcsszeletekkel illetve sajttal együtt, alig lesz, aki nemet mondana rá.

Borkorcsolyák, borkóstolók
Nem éred be egy kis gyors nasival, inkább sütnél gyorsan valamit? Erre is tudunk ötleteket adni.

Ha pedig az otthoni borozás helyett inkább egy különleges borkóstoló programra lenne kedved eljönni a Családdal vagy a Barátokkal, akkor válassz minket, mi pedig igény szerint a legfinomabb borkorcsolyákról is gondoskodunk a finom borok mellé.