Hallottad már a nyári bor kifejezést? Bár ez egy elég tág fogalom, megpróbáljuk összefoglalni, mi is ez, aztán mondjuk és mutatjuk, mivel töltsd meg a poharad idén nyáron!

Biztosan te is megfigyelted már magadon, hogy az időjárás változásával együtt változik az is, milyen borokkal töltöd meg legszívesebben a poharad. A téli hónapokban jól esnek a testesebb vörösborok, nyáron viszont a könnyedebb italokat részesítjük előnyben. Nagyjából erre utal a nyári bor kifejezés: a nyári hónapokhoz leginkább illő borokat soroljuk ide.

Ezeknek az íze általában visszafogottabb, alkoholtartalmuk pedig alacsonyabb, mint az őszi-téli időszak kedvenceinek, és inkább gyümölcsös frissességükkel, savasságukkal kerülnek a figyelmed középpontjába, na meg a kedvenc boraid közé. Lássuk, milyen borok közül érdemes válogatni nyáron.

A legjobb nyári borok, amelyeket ne hagyj ki idén nyáron!

Ha a fehérborok közül választanál, a friss, könnyed, magasabb savtartalmú fehérborok közül választani, illetve keresd azokat, amelyeknél a citrusos jegyekhez körtés vagy barackos, mézes édesség párosul. Ilyen például virágos-körtés aromákkal kényeztető Chardonnay-nk és többszörös díjnyertes Sauvignon Blanc-unk is.

Zsizsi Frizzante: minden ízében nyár!

Gyümölcsös, friss, könnyed, buborékos italt keresel egy közelgő bulira vagy kerti mozis közös estére a pároddal? Akkor már meg is találtad: a Zsizsi Frizzante visszafogott illatával, kellemes ízével és játékos bubisságával a kedvenc nyári frissítőd lehet!

Hogy melyik a legjobb rozé nyárra? Ha ez a kedvenc bortípusod, akkor már biztosan megvan a favoritod. De mivel ma már olyan széles a rozéskála, hogy szinte bármilyen időjáráshoz találhatsz megfelelőt, érdemes kísérletezni: nyáron a friss, ropogós verziókat keresd, mint például Cabernet Sauvignon Rosénk vagy a fröccsként is nagyon népszerű Kékfrankos Rosénk.

Persze, a vörösborok közül is vannak olyanok, amelyekből nyugodtan ihatsz nyáron is egy-két pohárral. Csak arra ügyelj, hogy ne a testes borok közül válogass, mert azok dehidratálnak (aminek nyáron amúgy is nagyobb a veszélye). Inkább azokat a könnyedebb vöröseket keresd, amelyek alacsony tannin- és magasabb savtartalmúak, ugyanakkor hűtve is kiváló az ízük. Ilyen például Kékfrankos Cabernet Franc-unk, amely gyümölcsösségével és visszafogott sármjával azonnal rabul ejt.

Ha nem tudsz dönteni, vagy szeretnéd, ha a következő grillpartin minden barátod megtalálhatná a saját kedvenc nyári borát, ne bízd a véletlenre: könnyed nyári borainkat Virgonc csomagunkban gyűjtöttük össze, hogy mindet végig tudjátok kóstolni. Ha viszont már megvannak a kedvencek, azokból érdemes nagyobb kiszerelést választani, hogy minden legyen jó nyári bor is a jó beszélgetésekhez.