...hangzik el sokszor a kérdés tavasszal, amikor már az ember kezd a téli álmából felocsúdni és átgondolja az elkövetkező időszakot. Azonnal elindul a tervezgetés... 🙂

„Elmeneküljünk-e” idén is pihenni a hosszú hétvégére? Ezzel ugyan megúszhatjuk az ügyes-bajos vendégváró teendőket, a takarítást, a sütés-főzést, ugyanakkor talán veszítünk is valamit amit az ünnep ad, azt a kedves romantikát, a hagyományok ápolását, az ismerősökkel, a családdal, és a barátokkal való találkozást... a közös beszélgetéseket és ami szintén kihagyhatatlan: egy jó Dubicz borral való koccintás élményét is. Nem beszélve arról, hogy ha a vendégsereget választod, akkor az egész lakásod garantáltan patyolat tiszta lesz 😊 ! Tapasztalatból mondjuk, hogy a takarítás túlélésére a nagyon „jól csúszó” Dubicz Kékfrankos-Cabernet Franc a legjobb választás! Két pohár után az összes üvegfelület láthatatlanul tisztává válik 😉

Hogyan időzítsünk jól, hogy ne maradjunk le az előkészületekről? Mitől függ a Húsvét időpontja? 
A Húsvét a keresztény vallás talán legkiemelkedőbb eseménye, Jézus feltámadásának ünnepe (és egyben az azt megelőző 40 napos böjt időszakának a lezárása). Úgynevezett „mozgó ünnep”, ami annyit jelent, hogy a pontos időpontja minden évben máskorra esik. Húsvét Vasárnap a tavaszi napéjegyenlőség utáni (ami a következő 25 évben március 20-án lesz) teliholdat követő első vasárnap. (Ha már ismerjük a számítási módszert, akkor akár le is ellenőrizhetjük a naptárban😊 .) Ez idén: április 17.

 

Ha úgy döntöttél, hogy otthon várod a vendégeidet és a locsolókat, van még néhány napod felkészülni! Az üzletek telis-tele vannak az ilyenkor megszokott specialitásokkal, így könnyen az asztalra kerülthet egy isteni sonka, tojás, francia saláta, stb. De a különféle sütemények és egyéb finomságok mellé mindenképpen gondoskodj a megfelelő italkínálatról is!
Ajánlunk tehát néhány remek borpárosítást, válassz ezek közül vagy nézz körül webáruházunkban! 😉
Elsőnek itt a Tavaszváró csomag - ami már-már közhelyes javaslatnak tűnhet, de éppen ezért telitalálat is egyben! A hat palackból álló válogatásnunk kifejezetten könnyed fehér és friss rosé borokból álló, így ebből a csomagból mindenki megtalálja a számára megfelelőt!

 

Ha a friss tételek helyett a karakteresebb ízekre vágysz, akkor pedig ajánljuk a Mátra sorozat Kékfrankos-Cabernet Franc Cuvée -jét, hiszen a 2020-as évjárat igazán különleges kísérője lehet az ünnepi vacsoráknak! Ez a fűszeres, ugyanakkor könnyed vörösbor a két fajta harmonikus házasításának eredménye, így például egy igazi húsvéti sonka mellé is tökéletes választás!

Minden étkezés megkoronázása a sütemény, melyhez Húsvét alkalmából a prémium Tramininket ajánljuk.  Édes, illatában trópusi gyümölcsöket és fűszereket, ízében az érett szőlőt idéző, reduktív eljárással készült borunk kiváló kísérője az édességeknek!

Akárhogy is dönts végül, ízletes ételeket, mosolygós koccintásokat és kellemes Húsvétot kívánunk! 🙂