Továbbra is a borkészítéshez kapcsolódik majd, de megszépül és sokkal modernebbé válik Gyöngyös emblematikus épülete, a Borpalota. A felújítás már el is kezdődött.

Az ikonikus Borpalota épülete már 1906 óta egyet jelent a borkészítéssel, hiszen már az első világháború előtt európai szintű, modern borászati berendezésekkel büszkélkedhetett. De száz év nagy idő: a patinás épületet megviselte az idő múlása, és már nem tudta igazi pompájában köszönteni a látogatókat. Ez a következő években megváltozik! 2023 nyarán ugyanis részben pályázati forrásból megvalósuló felújítás kezdődött, melynek köszönhetően az egész épület kívül-belül megújul.

Különleges szerep jut az egykori istállónak

A funkció természetesen marad. A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok tulajdonában álló épület továbbra is a borkészítéshez kapcsolódik majd, csak már egy sokkal modernebb környezetet tudnak ehhez biztosítani.

Ráadásul a borászat növekszik is, hiszen a csúcsborok a megújulás után a csodálatos Orczy-kastély egykori istállójában készülnek majd, mely korábban is a borászat tulajdonában áll, de felújításra szorult. Az épületrész eredeti kinézete és formája megmarad, ugyanakkor ez az exkluzív környezet lehetőséget nyújt majd az igazán egyedi kóstoló élményekre is.

A borászat falait érintő átváltozás pedig máris több területen láthatóvá vált. A patinás épület sokáig le volt hálózva, amire a járókelők védelme miatt volt szükség, de a felújítási munkálatoknak köszönhetően méltó formájában várhatja ismét a vendégeket, borkedvelőket.

Mi történik kedvenc boraiddal a felújítás alatt?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtoknál soha nem áll meg az élet, így van ez most, a Borpalota felújításának időszakában is. Folytatjuk a munkát – természetesen nem az építési területen, hanem több másik helyszínen: egy korábban megépült tartálypark kapacitását használva, illetve a bérfeldolgozás lehetőségével élve idén is a megszokott, kiváló minőségű Dubicz-borokat tudjuk elkészíteni. A Borpalota épületével szemközti szaküzletünk pedig zavartalanul működik tovább.

A felújításra, modernizálásra egyébként azért is van szükség, hogy sokkal modernebb, higiénikusabb környezetben születhessenek meg a boraink, ezáltal még jobb minőségű és még ízletesebb lehessen minden termékünk. Vendégeinket pedig már nagyon szeretnénk a már jól ismert, ikonikus épületben, de egy sokkal modernebb, elegánsabb, exkluzívabb környezetben fogadni.

Mi nemcsak abban hiszünk, hogy megérte belevágni ebbe a felújításba, hanem abban is, hogy a jövőben a Borpalota újjászülető épülete és az itt zajló fejlődés példát mutathat a régióban, és a Mátrai Borvidék jelképévé válhat.