Június 14-ével elstartolt a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság: válassz a meccsekhez illő ételeket-italokat, segítünk benne!

Június 14-én 24 csapattal vette kezdetét a foci-Eb, és már az elkövetkezendő napokban mindenki be is mutatkozik. Megvan már, melyik mérkőzést nézitek, és kiknek fogtok szurkolni a barátokkal? Ha igen, és a nagyképernyős tévé meg a zavartalan közös idő is biztosítva, akkor már csak egy kérdés van hátra: hogyan maxolhatnátok ki még inkább a szórakozást? Még szép, hogy ehhez is a társaság hasán át vezet az út! Válasszatok a meccsekhez illő ételeket és italokat, amire most mi is adunk néhány tippet.

4 meccs, 4 ötlet, hogy mit egyetek-igyatok a foci-Eb mérkőzésein

1. Németország-Magyarország: június 19-én a házigazda németekkel találkozik a mi nemzeti 11-ünk. Izgalmas 90 percnek nézünk elébe!

Mit egyél-igyál a meccs alatt? Jöhetnek a virslik és sült kolbászok, friss kenyérrel! A semleges vagy akár enyhén fűszeres sültekhez jól illik majd Irsai Olivérünk, amely tavaszi virágos méhlegelőt és bodzavirágot idéző aromáival tökéletesen kiegészíti ezeket a finomságokat.

2. Spanyolország-Olaszország: június 20-án kerül sor a déli foci rajongói által már nagyon várt spanyol-olasz mérkőzésre, amit szerintünk sem szabad kihagyni!

Mit egyél-igyál a meccs alatt? Akár pizzát rendeltek, akár tésztát vagy egy jó paellát dobsz össze a csapatnak, Virgonc csomagunkban mindenki talál magának kedvenc bort a mediterrán ételek mellé.

3. Hollandia-Franciaország: június 21-én is nem mindennapi meccseknek lehetünk tanúi, amelyek közül mi a holland-franciát várjuk legjobban.

Mit egyél-igyál a meccs alatt? Jöhetnek a sajtok, amelyek mellé jól csúszik egy finom fehérbor. A semlegesebb ízek mellé jöhet egy pohár Prémium Sauvignon Blanc, míg a karakteresebb sajtok mellé nyiss fel a társaságnak egy üveg igazán elegáns és különleges Sárhegy Olaszrizlinget.

4. Grúzia-Portugália: június 26-án a grúzok nemzeti csapatával kerülnek szembe a világrekorder Cristiano Ronaldóék, ami több szempontból is igazi csemegének ígérkezik a futball szerelmesei számára.

Mit egyél-igyál a meccs alatt? Ehhez az összecsapáshoz a tüzes grill legjava illik majd, és inkább a testesebb húsok, mint a könnyed grillsajtok és zöldségek, italok terén pedig egy kellemes, de karakteres vörösborral, mint a Kékfrankos-Cabernet Franc Cuvée nem lőhetsz mellé.

Ne feledd a többi meccset sem! Tárazz be már most kedvenc Dubicz-boraidból, hogy mindig legyen otthon az éppen aktuális focimeccshez illő borod. A minőség mellett a mennyiségre sem árt most gondolnod, ugyanis ha nálad van a buli, a haverok gyorsan „kivégezhetnek” egy-egy üveg italt, szóval csekkold le BiB- és borcsomag-kínálatunkat is.