Persze, tudjuk, hogy a barátaid egész évben fontosak Neked, de kell egy nap, amikor ezt ki is tudod mutatni. Segítünk, hogy a közelgő barátság világnapja egy(-két) szuper közös programmal telhessen!

A barátság világnapját, vagy ahogy szintén emlegetik, a Nemzetközi Barátság Napját minden évben július 30-án ünnepeljük. Ezt a dátumot az ENSZ jelölte ki, méghozzá azért, mert a barátságok nemcsak a szűkebb közösségekben jelenthetnek összetartó erőt, hanem tágabb értelemben is: a baráti kapcsolatok globálisan is segíthetnek ösztönözni a békét, boldogságot, egységet.

Honnan indult a barátság világnapja?

2011-ben ismerkedtünk meg ezzel a világnappal, de egy nemzetközi civil szervezet, a World Friendship Crusade már jóval hamarabb, 1958-ban javasolta a Barátság Világnap létrehozását.

Mivel kedveskedhetsz a barátság világnapján?

Mivel mindannyian mások vagyunk, más típusú meglepetéseket szeretünk adni és kapni. De a legjobb barátaidat már biztosan ismered annyira, hogy tudd, mi jönne be nekik igazán. Így jöhet szinte bármi a saját készítésű üdvözlőkártyától a cukiságokon át az apró ajándékokig.

De az is nagyon kedves gesztus, ha a borrajongó legjobb barátaidat megleped egy borcsomaggal, amiben mindannyian találtok régi vagy új kedvenceket. Borászatunk Virgonc csomagja könnyed, izgalmas tételeivel tökéletes választás lehet az együtt töltött, kellemes nyári estékre.

Jöhet egy szuper közös program? Négyet is ajánlunk!

1. Tiszta retró! Ha valaki azt mondaná, a legjobb barátaiddal visszautazhattok a múltba pár órára, ugye, felcsillanna a szemetek? Az időutazást ugyan még nem találták fel, de a Budapest belvárosában lévő Retro Élményközpontba látogatva az szerintünk biztos, hogy újra élhetitek a gyerekkorotokat. Imádni fogjátok! Utána jöhet egy koccintás, ha nem is Traubisodával, de egy kellemesen frissítő fehérboros fröccsel – Irsainkból mennyei virágos-bodzás aromájú hűsítőt készíthettek.

2. Kirándulás? Indulás! Akár egynapos kiruccanásokra is érdemes útnak indulni a Dunakanyarba (Zebegény, Nagymaros, Vác egész évben szuper úti cél), felfedezni egy közeli várromot vagy kastélyt (Martonvásárt nem tudjuk megunni), de Gyöngyös környékén is számos kirándulás, illetve túra lehetőség kínálkozik, csak fel kell fedeznetek. A hűtőtáskába pedig dobjatok be egy Cabernet Sauvignon Rosét, ami a nyár abszolút kedvenc gyümölcseivel csábít további élményekre!

3. Csak kreatívan! A közös élmények még jobban összekovácsolnak, a kreatívkodásról nem is beszélve. Főzőiskola, tortadíszítés, varrótanfolyam, kerámiázás, festés, rajzolás? Ha eldöntöttétek, mihez lenne kedvetek, akkor jön a neheze, hiszen az internet annyi lehetőséget ajánl fel, hogy a bőség zavarában alig tudtok majd választani. Érdemes lehet úgy leszűkíteni a kört, hogy hol jár együtt a kiválasztott kreatív program egy kis plusszal. Borászatunk Élményfestéssel egybekötött borkóstolóján például 6 tétellel készülünk, Ti pedig kóstolás közben még jobban el tudtok mélyülni az alkotásban és persze, a közös élményben.

4. Legyen nálad az étterem! Ha Anyukádhoz vagy a Nagyihoz hasonlóan legszívesebben étellel fejeznéd ki a barátaidnak, mennyire szereted őket, akkor itt az alkalom: változzon lakásétteremmé az otthonod, és főzz egy isteni vacsorát azoknak, akik a legközelebb állnak hozzád. A kellemes hangulatot pedig hagyd, hogy még tovább fokozza egy-két palack Zsizsi.