Ha a társaság és az időpont már megvan, az fél siker. És ha az időjárás előrejelzés sem ígér viharos esőket aznapra, akkor tényleg már csak egy-két kellékre lesz szükséged ahhoz, hogy egy olyan kerti parti kerüljön megrendezésre, amit mindenki sokáig emlegetni fog még. Íme, a lista!

Finom ételek

Gondolj minden egyes vendégedre, amikor ételt választasz, illetve már akkor is, amikor a menüt állítod össze. Szerezz be csirkehúst, grillkolbászt, de zöldségek és sajtok is legyenek bőségesen, hogy minden vendég megtalálja azt, amit szívesen megeszik, illetve megehet. Manapság azokra is gondolni kell, akik bizonyos ételallergiától szenvednek. És nyár lévén egy kis hűsítő záró desszertről se feledkezz meg – néhány doboz finom fagyit nem árt, ha bekészítesz a mélyhűtőbe!

Finom borok

A tökéletes kerti parti kötelező eleme (jó) néhány üveg igazán finom, jó (Dubicz) bor, hiszen a nyár esti hangulathoz maximálisan hozzátartozik legalább egy koccintás is. Akár fröccs formájában, akár tisztán kerül fogyasztásra, jó, ha van fehér és rozé is, illetve a vöröst kedvelők számára egy(-két) üveg finom vörösbor is. Vigyázat, figyelj oda a hűtésre, hogy a vendégeknek ne kelljen meleg bort inni!

kerti parti elengedhetetlen elemei

Napozóágyak, székek

A kertészeti áruházakban már egészen kedvező áron beszerezhetőek vízálló, könnyen összecsukható praktikus és mutatós megjelenésű székek, pihenő kerti ágyak. Szépen rendezd el ezeket a helyszínen, majd a buli után egyszerűen és gyorsan elpakolhatod őket.

Világítás

Igazán filmbe illő hangulat alakulhat ki a kerti parti során, ha egy most amúgy is nagyon divatos világító fényfüzérrel, vagy mini lampionokkal turbózod fel a dekorációt. Mindegy, hogy nagyobb, gömbökből vagy kisebb ledekből állót választasz, a jó hangulat garantált.

Jó zene

Állíts össze a buli előtt egy lejátszási listát igazán nyárias hangulatú slágerekből. Legyen változatos, több fajta stílusból keresd ki a dalokat. A zenemegosztókon akár előre elkészített listákat is találsz, csupán annyit kell beírnod, hogy ‘grill party’.

Nálad milyen rendszerességgel kerül megrendezésre kerti parti?