2021-ben a Dubicz csapata kedvenc könyveivel buzdít olvasásra, egymásnak is bevallva, hogy mik a legmeghatározóbb művek életünkben. Márciusban Krizsai József, a borászat birtokigazgatója meséli el élete könyvét, amely már egészen korán meghatározta az irodalomhoz és történelemhez fűződő viszonyát is.

Ha tehetem, így olvasok könyvet:
Nyugalomban, megteremtve az optimális körülményeket és időt, hogy kifejezetten a könyvre tudjak fókuszálni. Szeretek olvasni, így a család mellett is igyekszem lehetőséget teremteni erre.

Életem legmeghatározóbb könyve:
Egerből származom, a szülői ház az egri vár mellett található, így már fiatalon testközelből éreztem a történelmi hangulatot, évről évre egy jobban érdekelt az Egri csillagok is. Ráadásul a vár kertje pont útba esett félúton az iskolába menet-jövet, így még könnyebb volt beleélnem magam az egri ostrom pillanataiba, a hősök győzelmébe. Azóta többször is elolvastam Gárdonyi Géza művét, így bizton állíthatom, nem véletlenül választották Magyarország legkedveltebb regényének 2005-ben.

A fenti könyvhöz ez a bor passzolna leginkább:
Egy ilyen erős történethez csak egy határozott bort ajánlhatok: a 1014-es sorozatunk Chardonnay-ja egy kiváló tétel, melyben a fahordós érlelés határozottan jelen van, mégis a gyümölcsök is meg tudják mutatni magukat édes citrusok, körte és nyári alma formájában.

Ez lesz a következő könyv, amit elolvasok:
George Orwell 1984. Valahogy eddig elkerült, de nemrég ajándékba kaptam, az ajánlója szerint egyszerre történelmi és szatirikus politikai regény, úgyhogy kifejezetten kíváncsi vagyok rá.