Fogadd meg az alább található, egész könnyen betartható tippjeinket, és garantáltan elkerül az a fránya macskajaj! Íme másnaposság ellen a legjobb tippek!

Nagyon fontos a minőség!

Sose kövesd el azt a hibát, hogy a pénztárcabarát, ám de nagyon nem jó minőségű, olcsó borokat választ. Egy közép- vagy felső kategóriás bor soha sem okoz fejfájást vagy másnaposságot, hiszen csak olyan összetevőkből készül, amelyek nem ártanak a testednek. A túlzottan megcukrozott boroktól borzalmas másnapossággal ébredhetsz, azokat ajánlott messziről elkerülni.

 << 5 nagyon érdekes dolog, amit nem tudtál a borról! >> 

Egyél valami zsírosat!

Nem ér kellemetlen meglepetés, azaz váratlan rosszullét, ha egy borozós este előtt felkészíted a gyomrodat. Mivel a bor elég savas ital, ha éhgyomorra fogyasztod, rémes gyomorfájás lehet az eredménye, azonban egy kis felkészüléssel semmi gond nem lesz. Ha a bikinialakodnak nem akarsz odacsapni egy zsíros kenyérrel, válassz olajos magvakat, például diót. A dió nem csak remekül passzol a borhoz, de védőréteggel vonja be a gyomrodat is. A dió mellé a sajt is kifejezetten ajánlott.

másnaposság ellen tippek

Mindig csak egyfélét!

A legnagyobb szarvashiba, amit gyakran elkövetnek: az italok keverése. Egy este alatt csupán egy féle italt fogyassz. Válassz ki egy bort, ami ízlik és megfelelő a hangulatodhoz is. Ezt biztosan nem unod meg, és a gyomrodnak sem lesz kellemetlen a másnap.

 << Ilyen bor illik hozzád a személyiségtípusod alapján! >>  

Hidratálj!

Nagyon fontos, hogy ne hagyd a testedet kiszáradni. Az alkohol sok vizet von el, ezért legalább duplán pótolnod kell. Minden bor mellé igyál meg egy pohár vizet is. Bár gyakran kell majd a mosdóba járnod emiatt, hidd el, megéri, hiszen jobb, mint reggel cserepes ajkakkal és fájó fejjel ébredni.

Egyél multivitamint!

A másnaposság nem mindig csak kiszáradás eredménye. Az alkohol ivás a vitaminokat is elvonja a testedből, így jobb felkészíteni a raktáraidat. Ha tudod, hogy egy nyári estén borozni indulsz, tankolj fel zöldségekkel aznap, és az sem gond, ha előtte 1-2 napig multivitaminokkal készülsz.

Te kipróbáltad már ezeket a tippeket másnaposság ellen?