Legyen szó legény vagy lánybúcsúról, születésnapi buliról, érettségi találkozóról, céges csapatépítőről, vagy egy szerelmes „elvonulós” páros hétvégéről a borkóstoló program mindegyikhez dukál. És ha már borkóstoló, akkor érdemes körbenéznetek, hiszen a Mátra számos testet-lelket feltöltő programmal vár Titeket, tartsatok velünk!

Nálatok hogy néz ki egy borkóstoló program? Jól „felkészülve” és már eleve jó hangulatban érkeztek vagy decens módon színtiszta józansággal és izgalommal várjátok a finom borok kóstolását? Akármelyik csoportba is tartoztok, annak az esélye ugyanúgy fennáll, hogy féktelen vedelésbe fulladjon a procedúra és a „Kis falumban, ott születtem én...!” – nótát „énekelve” hagyjuk el a kulturális programnak helyt adó Pincészetet a túravezető legnagyobb „örömére”. Biztosak vagyunk benne, hogy sokunknak számos jó élménye fűződik ezen borgőzös eseményekhez, de mi mégis úgy érezzük jóval több lehetőséget rejt magában egy vezetett bórkostolás.

Borászatunk nem eltitkolt célja, hogy új szintre emeljük a borkóstolás élményét, idejét éreztük a reformálásnak és annak, hogy olyan borkóstóló élményfúziókat hozzunk létre, melyek ízlelésünkön túl más érzékszerveinkre is hatnak.

Spékeld meg az élvezeteket egy kis extrémitással!

Szerencsések vagyunk, hiszen a természet a Mátrában ehhez már megalkotta a tökéletes környezetet, ezt kihasználva egészen extrém borkóstoló programoknak is utat adhatunk. A High- Tech Sportok Bázisával együttműködésben a borkóstolás előtt többféle extrém élményprogram közül választhattok: terep segway-jel, e- quad-dal, sőt monsterroller-rel is nekivághattok a mátrai vonulatok felfedezéséhez. Az „Extrém bórkostoló"programunk előzetes egyeztetést igényel, hiszen összesen 30 különböző program közül tudtok válogatni és megsúgjuk...nem könnyű a döntés!

Egy laza terepsegway túra vagy egy furfangos, borzongós PániQ Padlás szabadulójáték a hétvégére? JÖHET! Az igazán bevállalósak egy Kallók völgyi Lézerharcot is választhatnak, aki pedig Tell Vilmos és Robin Hood nyomdokába szeretne lépni, annak a Terepíjászatot ajánljuk kipróbálásra. Mi a közös ezen élményekben? Maga a Mátra és annak meseszép természeti adottságai, ami összeköti őket.

Az izgalmas és mozgalmas kalandok után jöhet a jól megérdemelt borkóstolás, hol máshol ha nem a Dubicz Borászatban?!

A nap legjobb része: a borkóstolás

Tematikus borkóstolóink során lehetőség nyílik megkóstolni a Dubicz pincészet legszebb tételeit. A társas alkalmakról nem hiányozhatnak a történetek, a 115 éves pince atmoszférája a sok mosoly és az önfeledt szórakozás sem. A közel 1 km hosszú, körbejárható pincénkben tehetnek sétát az idelátogatók, ahol végigkísérhetik a borászat történetét. A vezetett pincetúra után kóstolótermünkben zajlik a borkóstolás. Megtekinthetőek a 100 évvel ezelőtt használt 6000 literes, faragott hordók, az 1960-as években épített 30-80 000 literes, épített betontartályok és a XXI. század modern acéltartályos technológiája is. Az 50 fős kóstolótermünkben pedig végigkóstolhatjátok a borászat teljes kínálatát is. Igény esetén borkorcsolyával, falatkákkal, hidegtálakkal vagy melegétellel tesszük teljessé a borkóstolás élményét számotokra. Hogy teljesen autentikus legyen az élmény, az ételeket a Gyöngyösön méltán híres Kékes Étterem készíti.

A kóstoló során olyan Dubicz borokkal találkozhattok felvezetésképp mint például egy könnyű Irsai Olivér a Mátra sorozatból, egy édes kaland is „becsúszhat” a 1014 Tramini-vel. Aki pedig kedveli a buborékok játékát, annak biztosan meghatározó élmény lesz egy pohár Zsizsi gyöngyözőbor elfogyasztása. Zárásképp esetleg egy komolyabb, érettebb tétellel is szembe találhatjátok magatokat a Sárhegy palettánkból.

Az informatív ízélmény végére megtanuljátok felismerni a jó bor jegyeit valamint a megszerzett tudást a későbbiekben borvásárlás során is tudjátok majd kamatoztatni. A remek hangulatot pedig személyesen garantáljuk, csakúgy mint a kellemesen hűsítő 12 fokos pincehőmérsékletet, ami nyáron önmagában egy élmény!

Ha felkeltettük érdeklődéseteket Pincetúra és Borkóstoló programjainkkal, akkor ne habozatok, foglaljatok még ma időpontot hozzánk!