Villámgyors angolról magyarra fordítással talán Te is leszűrted, hogy a Bag-In-Box jelentése „táska (vagy zsák) a dobozban”. De hogyan és miért kerül bele a bor, és miért lehet jó ez Neked: erről lesz most szó röviden.

Ha vásároltál már bort, találkozhattál a Bag-In-Box kiszerelésekkel is. Ezekről már első pillantásra feltűnhet, hogy nagyobbak, mint egy-egy palack, így több bor fér beléjük, ami már önmagában elég nagy pozitívum. De mi mindent érdemes még tudni ezekről a „dobozos borokról”? Ezt igyekszünk most néhány sorban összefoglalni Nektek.

Bag-In-Box, avagy hogyan és miért kerül a bor a dobozba?

Kezdjük az elején: a bort nem is a dobozba töltik, hanem azon belül van egy fémgőzölt fóliából készült, rugalmas zsák. Ebbe töltik bele a bort, majd egy légmentesen záródó csap zárja le ezt a „mini tartályt”. Erre azért van szükség, hogy megóvjuk a bort az oxidációtól, így ízét és minőségét megőrizve akár hetekig is eltartható, de felbontás után ne felejtsd el betenni a hűtőbe.

Milyen bor kerül a dobozba?

A Bag-In-Box ugyanazt a bort tartalmazza, mint amit a palackba töltünk. A termékben tehát nincs különbség, csak más a kiszerelésben – a zsákos-dobozos verzió 3 liternyi nedűt tartalmaz.

Milyen előnyökkel járhat a Bag-In Box kiszerelés?

Fent már említettük, hogy sokkal több bor van benne, mint egy-egy palackban, és az áraknak utánaszámolva is jobban megéri ezt a kiszerelést választani (többet kapsz a pénzedért a kedvenc borodból). Attól pedig a bulikban szegény időszakban sem kell tartani, hogy a maradék bor esetleg megromlik, hiszen a vákuumos megoldásnak köszönhetően két hétig, vagy akár ennél is tovább megőrzi kedvenc italod minőségét. Amikor pedig kiürül, a hulladéktól sem kell tartanod: a Bag-In-Box teljesen környezetbarát csomagolás, minden eleme újrahasznosítható.

Ezen kívül helytakarékos: simán befér a hűtődbe, ahonnan ki sem kell venni, ha innál egy pohár bort, csak csapolsz magadnak – és a nálad tartott összejöveteleken ugyanerre biztathatod a vendégeidet is. Kompakt mérete és a jól záró csomagolás miatt pedig könnyen szállítható, így ha nem nálad van összejövetel, akár magaddal is viheted.

Milyen alkalmakra jöhet jól, ha bőven van otthon a kedvenc borodból?

Aki csak alkalmakon iszik alkoholt, az általában hozzáteszi, hogy alkalom mindig van – és tényleg. Bulik, grillpartik, születésnapok, eljegyzés, esküvő, nyaralás, kirándulások, akár hajókázás a Balatonon: kedvenc borod mindig teljes biztonságban ott lehet veled, hiszen a Bag-In-Box nem törik, nem romlik meg, praktikus és könnyen szállítható.

Ha belenéztél a naptárba, és a közelgő eseményekre felkészülve már most betáraznál kedvenc borodból, akkor Triplázó csomagunkat ajánljuk, melyben 3x3 liter bort kapsz, verhetetlen áron. Legyen inkább palackos verzió, de maradjon az isteni bor és a nagyobb mennyiség? Akkor Pink csomagunk, tetszeni fog, ami nemcsak a közelgő nőnapra szuper választás (de mi szóltunk, hogy közeleg). De ha inkább többféle borral töltenéd fel készleteidet, Aromás csomagunk lehet a befutó, mely friss, gyümölcsös, könnyed, elegáns borainkat rejti – ideális kényeztetés testnek és léleknek a kikeletre várva.