Nyár végén, ősz elején mindig különösen nagy örömmel lapozgatjuk a naptárunkat, mert ilyenkor egymást érik a szuper borfesztek. Hogy ezeket miért szeretjük, arról órákig tudnánk mesélni, de most megkíséreljük (a lehetetlent, és megpróbáljuk) négy pontba sűríteni az érveinket.

Ha egy kifejezésben benne van a „bor” és a „fesztivál”, az csak szuper lehet. Ezt nem Paulo Coelho mondta, és mi sem szántuk életbölcsességnek, de ez a nyár végi, ősz eleji időszak abszolút ezt erősítette meg bennünk. És Győrből, a Bortörténelmi Napokról hazafelé tartva kiszaladt a szánkon, a szívünkön… mert nagyon szeretjük a borfesztiválokat. Akkor is, ha alkalmanként tényleg sokat kell utazni egy-egy rendezvény kedvéért, ha szervezéssel, pakolással, kisebb-nagyobb fáradtsággal jár, mindent felülír az, amit egy-egy borfeszt ad nekünk. Hogy miért, annak kifejtésére egy nap és legalább egy üveg Dubicz bor is kellene, de most megpróbáljuk összefoglalni néhány pontba az érveinket.

Szeretjük a borfesztiválokat, mert…

…mert itt van lehetőség a pincén kívül is találkozni Veletek, beszélgetni, válaszolni a kérdéseitekre. Ezen kívül persze, azért is szeretjük ezeket a hangulatos alkalmakat, mert ilyenkor nagyon sok pozitív visszajelzésben van részünk, ami mindig megmelengeti a szívünket.

…mert ilyenkor természetesen közös koccintásokra is van lehetőség. Sokkal jobb, na meg oldottabb és hitelesebb is úgy beszélgetni a borról, ha közben fogy is.

Hol találkozhatunk legközelebb?

Szeptember 8-11 közt a Budapest Borfesztiválon, utána pedig a szeptember 14-18 közt megrendezésre kerülő Szeged Bor Téren leszünk. De két rendezvény közt sem unatkozunk: vannak az őszi egy délutános illetve egyestés találkozók is. Ha augusztus végén, szeptember elején nem futnánk össze, keress rá a Borjour Borhajó rendezvényekre, vagy az Olaszrizling Októberre, mert ezeken is ott szoktunk lenni.

…mert ilyenkor találkozik a hazai borász szakma, és naná, hogy egymás borait is megkóstoljuk, hiszen a magyar borászatokban olyan finom borok készülnek évről évre, amelyeket kár lenne kihagyni. Ilyenkor mi is ismerkedünk, kapcsolatokat építünk, tanulunk egymástól.

…mert ilyenkor mindig csodaszép új helyeket ismerünk meg, illetve van lehetőségünk visszatérni olyan helyszínekre, amelyeket már korábban, egy-egy kirándulás vagy borfesztivál kapcsán a szívünkbe zártunk.

És Te miért szereted a borfesztiválokat? Gyere el, találkozz velünk és egy pohár Dubicz bor mellett meséld el nekünk, szeretettel várunk!