Azt tudtad, hogy egy üveg borban nagyjából öt pohárra elég ital található? De valahogy annyival kevesebbnek tűnik, nem? Nos, a dolog kulcsa csupán annyi, hogy tudni kell, melyik borból mennyit illik tölteni.

Egy ismert sommelier megosztotta tanácsait, így te is megtudhatod most, hogyan illik kínálni borral a vendégeket.

Vörös bor

A boros pohár legszélesebb pontjánál legyen a borod teteje. Ne érjen feljebb, inkább egy icipicit alá. A vörösbornak szüksége van helyre, hogy lehessen pörgetni a pohárban, mielőtt beleiszol.

Rosé

A rozét a pohár legszélesebb pontja fölé érdemes tölteni egy-két milliméterrel. Többet felesleges önteni, mert megmelegszik.

Fehérbor

Szintén nem szabad hagyni, hogy megmelegedjen, és nem szabad túl gyorsan inni, ezért a legjobb, ha a pohár legszélesebb pontjánál csak egy icipicit feljebb töltöd.

Desszertbor

A desszertborokból elég csak egy egészen kevés a pohárba, ezért a legszélesebb pont alá körülbelül egy centivel töltsd a desszertbort. Szobahőmérsékleten vagy kicsit hűvösebben szervírozd.

Habzóbor

Fontos, hogy ne menjenek ki belőle a buborékok, ezért sose töltsd tovább, mint a pohár fele. Mivel ezt nem szabad megforgatni a pohárban, nehogy elszálljanak a buborékok, nem kell attól tartani, hogy kilötykölöd.