Helló tavasz, helló jó idő! Örülünk, hogy végre itt vagy.

A hosszú, borongós, téli napok után másra sem vágyunk, mint a szívmelengető, napsütéses délutánokra és a tavasz simogató frissességére. Ilyenkor még a társasági programok is jobban esnek, sőt, egyenesen szomjazzuk őket. Éppúgy, mint a finom borokat és az azokból készült különleges variációkat. Közülük is egyik nagy kedvencünk a sangria.

Az elnevezés maga a spanyol sangre szóból ered, ami vért jelent. Ezzel fejezték ki talán a legpontosabban, mi is adja ennek a különleges koktélnak az alapját. Ez pedig nem más, mint a jó minőségű vörösbor. De ha nagyot szeretnénk villantani a barátaink előtt, és egy látványos és különleges itallal szeretnénk elkápráztatni őket, érdemes az alaprecepten csavarni egyet. Lássunk hát 3 rendhagyó, és különleges sangria mixet, amely bármelyik tavaszi esténk tökéletes kiegészítője lehet.

1. Piros bogyós sangria

A jó sangria alapja minden esetben a jó minőségű bor – ezen a ponton nem is érdemes alkudoznunk. Egy palack vörösborhoz keverjünk fél liter szénsavas ásványvizet, pár evőkanál cukrot vagy édesítőt az ízlésünknek megfelelően. Szórjunk bele egy kevés fagyasztott erdei gyümölcsöt, friss epret és almaszeleteket, adjunk hozzá egy csipetnyi málnaszörpöt, pár csepp lime-ot, és voilá! Már kész is a piros bódulat.

2. Trópusi sangria

Nyárba hajló tavasz, forróság, kerti parti? Napfény járja át a szíved újra? Íme, a tökéletes recept egy teraszon átbeszélgetett estéhez vagy egy szezonnyitó sütögetéshez. Vegyünk egy palack fehérbort, kockázzunk hozzá egy egész ananászt, két mangót, egy kevés őszibarackot és almát, majd adjunk hozzá némi narancslikőrt és narancsszörpöt. Az igazán bevállalósak a narancslikőrt brandy-vel is helyettesíthetik. Hallottál már ennél vagányabb italról?

3. Pezsgős sangria

Bizony, jól olvasod. A pezsgőrajongók legnagyobb örömére előrukkoltunk egy igazán ünnepi hangulatú pezsgős sangria recepttel is. Nincs más dolgunk, mint egy palack rozéhoz három deciliter pezsgőt önteni, hozzáadni hét deciliter bodzaszörpöt, majd díszítés gyanánt elkeverni benne két marék málnát. Az igazán bulis hangulathoz opcionálisan némi fehér rumot is felhasználhatunk ebben a kombinációban. Ezt a verziót akár pezsgőspohárban is szervírozhatod a még ünnepibb hatás érdekében.