Nem túlzás azt állítani, hogy Barta Bianka irodavezetőként mindent tud a Dubiczban történtekről, közben pedig mindent kézben is tart, intéz. Folyamatosan tesz azért, hogy minden határidőre, pontosan haladjon. Nem meglepő tehát, hogy kedvenc könyve is az időhöz kapcsolódik, a fontos pillanatok megéléséhez.

Ha tehetem, így olvasok könyvet:
Az erkélyen ülve, akár napozás közben egy jó könyvet olvasva, mindig ki tud kapcsolni. Kiszakít a hétköznapok mókuskerekéből legyen szó történelmi, életrajzi vagy akár egy romantikus lányregényről.

Életem legmeghatározóbb könyve:
A főiskolás éveim alatt szembesültem először az „idő rabságával”. Amikor úgy éreztem nem elég, ha egy nap csak 24 órából áll. Ekkor találtam rá Mitch Albon: Az idő ura című könyvére. A könyv rámutat, az élet fontosságára, hogy néha kell, hogy megálljunk egy pillanatra. A legfontosabb mondanivalója, hogy az idő csak egy fogalom, és minden idő elvesztegetett, amit nem élünk meg, nem élvezünk ki. Gondolj rá, tedd meg, mondd ki, valósítsd meg mindegy mennyi időbe telik!

A fenti könyvhöz ez a bor passzolna leginkább:
Egy ilyen tanulságos könyvhöz egy könnyed bort ajánlok, ami a ’1014’ Tramini, ami egyszerre ötvözi a gyümölcsösséget, a fűszerességgel. A 60 gramm maradékcukor pedig úgy édesíti meg a bort, mint a szép pillanatok az életünket.

Ez lesz a következő könyv, amit elolvasok:
Pamela Binnings Ewen: Párizs királynője.  Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan tudott Coco Chanel a 20. század üzleti világában, nőként sikeressé válni.