Dubicz borok lettek a Sziget fesztiválok borai!

Dubicz borok lettek a Sziget fesztiválok borai!

Mi már tudjuk, hogy milyen bort fogsz inni az idei Sziget fesztiválokon.

És büszkén el is áruljuk, s egyben be is jelentjük, hogy ...

... idén a Borhálóval való együttműködésünknek köszönhetően a Sziget fesztiválokon - a Borfalut leszámítva - csak Dubicz borokat ihattok majd, ugyanis a 2018-as évben is a Borháló lesz a Volt, a Balaton Sound, a Sziget, a B.my.Lake és a Strand Fesztivál kizárólagos beszállítója, akik idén a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok borait választották Sziget fesztiválborainak.

„A Borháló szokás szerint arra törekedett, hogy egyedi karakterű, tisztán és fröccsben is élvezetes, fiatalos, a hazai hagyományoknak és a nemzetközi ízlésnek egyaránt megfelelő fesztiválborokat hozzon létre. Idén a Mátrai borvidék feltörekvő pincészetére, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtokra esett a választásunk, velük építettünk ki együttműködést. – mondja Kathona Krisztián, a Borháló beszerzési igazgatója.

Hogy ez mit jelent pontosan?

Azt, hogy az összes, előbb felsorot Sziget fesztiválon csak a Dubicz Borászat alábbi 3 'Sziget borát' lehet venni és fogyasztani az összes vendéglátónál, sőt, a VIP-ben is!

dubicz fesztiválborok

A Borhálónak az elmúlt két év szigetes tapasztalatai mellett a cég által szervezett évi mintegy ezer borkóstoló visszajelzései, valamint az országos bolthálózatból és a vendéglátós (HORECA) partnerektől érkező információk is segítenek a vásárlói igények letapogatásában. E tapasztalatokból kiindulva Kathona Krisztián és a Dubicz birtokigazgatója, Krizsai József közösen alkotta meg az idei Sziget-fesztiválok csapra szánt borait.

„A fesztiválboroknak üdének, karakteresnek, fiatalosnak kell lenniük, akkor igazán jók, ha mindenki talál bennük valami szerethetőt. A Mátrai borvidéket képviselő Dubicz márkaneve nagyon jól cseng a szakmát jobban ismerő borrajongók számára; a számos hazai és nemzetközi elismerés bátorított minket arra, hogy egy olyan heterogén közönség elé lépjünk, amely a minőség kérdésében egységesen magas szintet vár el.” - árulta el Dunai Bernadett, a borászat társtulajdonosa.

És most ismerd meg a már említett Dubicz-Sziget fesztiválborokat!

Dubicz Sziget Rosé 2017 - "for the ones in love"

Dubicz Sziget Rosé

Dubicz Sziget Rosé[/caption]

A rozéfröccsök az eladott mennyiséget tekintve az utóbbi években nemcsak felzárkóztak a fehér fröccsféleségek mellé, hanem le is körözték őket. Az alkotók a Sziget Rosé esetében is intenzív, illatos alapborra törekedtek, amit derekas savak támasztanak meg ebben a 12 százalékos alkoholtartalmú fesztiválborban. A piros bogyós gyümölcsök a háromötöd rész pinot noirból származnak, a savak és a teltebb szín felelőse a kétötöd rész kékfrankos. Illatában a finom szeder illat és a ropogós savak ötvözete jelenik meg, ízében cseresznyét és piros bogyós gyümölcsöket vonultat fel. Tökéletes hal, félkemény sajtok, szárnyasok és saláták mellé.

Dubicz Sziget White 2017 - "for the cool ones"

Dubicz Sziget White Dubicz Sziget White[/caption]

Az idei fehér alapbor gerincét egy „jó adag határozottság”, vagyis kétötöd rész sauvignon blanc adja. A fürtök egy részét nagyon korán szüretelték, innen származnak a citrusos, zöldalmás, vágott füves aromák, élénk savak. A fajtából a második tételt a szüreti időszak közepén szedték: ez érettebb gyümölcsösséget kölcsönöz a bornak. A maradék háromötöd részt három fajta adja egyforma arányban: a chardonnay kissé vajas, gömbölyded teste „csábos mosollyal” hívogat, a pinot blanc „egy csokor virágot” dob a cuvée-be, s hogy a végeredmény ne maradjon túl szikár, készítői „egy kis parfümmel” – muscat ottonellel – is meghintették. A Sziget White alkoholtartalma 12,5 százalék. Minden egyes korty tökéletes társ a fesztivál hangulatnak! Szárnyas sültek, malac sült, hal, rák és krémes sajtok mellé pedig remek választás!

Dubicz Sziget Red 2016 - "for the hot-blooded"

Dubicz Sziget Red Dubicz Sziget Red[/caption]

A Sziget vég nélküli buli, de akadnak meghitt pillanatok, kiadós beszélgetések is, amikhez jobban illik „valami komolyabb”. A rendezvények vörös alapbora egy gyümölcsös, barrique-jegyeket mutató 2016-os cabernet franc–kékfrankos házasítás, ami 0,75 literes normál palackban lesz kapható „Sziget Red 2017 – for the hot-blooded" néven. Könnyed vörösbor, karakteres jegyekkel fűszerezve. Legjobb vad ételek és füstölt sajtok mellé fogyasztani. A fesztiválborokat akkor is megkóstolhatod, ha idén nem mész fesztiváloznin. Csak rendeld meg webshopunkból a Sziget csomagunkat - INNEN - , és kóstold meg 2018 fesztiválborait!

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúlt már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.