Itt a jó idő, és vele együtt a szabadtéri események is. Egy jó pohár bor vagy épp fröccs mellett jókat beszélgethetsz a szerelmeddel, barátaiddal vagy családtagjaiddal, így érdemes már jó előre feltérképezni a legjobb boros eseményeket az idei szezonban, ahol ráadásul velünk is találkozhattok.

Rosalia Fesztivál – 2018. május 11-13.

Ha tavasz, akkor Városliget és bor – méghozzá elsősorban rosé. Hagyományosan a Rosalia nyitja a tavaszi szabadtéri borfesztiválok sorát, ahol remek programok mellett kóstolhatjuk végig kedvenc roséinkat, gyöngyöző- és habzó borokat. Természetesen mi is ott leszünk, visszük a 1014-es és a Mátra sorozat roséját, könnyed fehérborainkat, valamint imádott gyöngyözőborunkat, a Zsizsit is.

Gourmet Fesztivál – 2018. május 17-20.

Ha még nincs programod a pünkösdi hosszú hétvégére, akkor válaszd a Millenárist! Lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere, hiszen négy napig a legnagyobb hazai éttermek és cukrászdák ínyencségei mellett az aktuális honi finomságoké a főszerep. No, meg persze a legjobb boroké! A VinCE Magazin standjánál felváltva mutatkoznak majd be különböző borásztok, köztük a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok is, melynek kiváló nedűit május 18-án, pénteken 17 és 19 óra között kóstolhatod meg a 7. standon.

Mátrai Bornapok – 2018. május 25-27.

Évről évre ott vagyunk, hiszen a kiváló mátrai borok mellett kirakodóvásár és népi iparművészek bemutatója is színesíti a Mátrai Bornapok programját. A kétnapos rendezvényen hagyományosan kiválasztják Gyöngyös város ez évi borát, amiből természetesen el is fogyaszthatsz pár pohárral. Zene, tánc, vidám hangulat és szuper nedűk várnak. Ne hagyd ki, ha a közelben jársz!

Hárslevelűk Éjszakája – 2018. május 29.

Sokak kedvence a Hárslevelű, így az évenkénti tematikus kóstolón, a Hárslevelű Éjszakáján is rendszeresen találkozunk visszatérő arcokkal, akik az újabb évjáratok különlegességeit keresik a fajtán belül is. Természetesen idén bemutatjuk a 1014-es sorozat újdonságaként megjelent 2016-os Hárslevelűt is, de nem maradhat el az örök kedvenc Fríz sorozat 2008-as bora sem. Ínyenceknek kötelező!

Visegrádi Királyi Borkóstoló – 2018. június 13-15.

A Visegrádi Palotajátékok 1985 óta állít emléket a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak. A középkori életmódot bemutató programból természetesen nem maradhat el a bor sem, így a Királyi Borudvarban Magyarország kiemelkedő borászatai gondoskodnak a kóstolási lehetőségről. 2018-ban a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok borait is megkóstolhatod a színes programkínálat mellett.

Mátra Open – Dűlő Party – 2018. július 21.

A Mátra Open rendezvénye a nyári kánikulában is tökéletes program. 2017-ben már megnéztük, hogy milyen a dűlőket szemlélve kóstolni a kiváló borokat (nagyon is jó!), így idén újra felkerekedünk, és a Kerekes Szőlőbirtok szervezésében mutatjuk meg, hogy milyen isteni lett a 2017-es évjárat a Mátrában. Kihagyhatatlan, ha szeretnéd megismerni a Mátrai Borvidék legnépszerűbb borait, hiszen ismét egyszerre négy borászat képviseli magát: Babiczki Laci (Babiczki Pince), Dunai Detti (Dubicz Borászat és Szőlőbirtok), Kerekes Tomi (Kerekes Szőlőbirtok) és Kovács Zita (Kovács és Lánya Borászat) is kóstoltat. Gyertek bátran! Addig pedig érdemes nyomon követni az eseményeket a Mátra Open hivatalos Facebook-oldalán.

Vingardium Borliget – 2018. augusztus 31-szeptember 1.

Családi és baráti programok, italok, piknik, napsütés, fesztiválos hangulat –  a Vingardium Borligetben bárki megtalálja a neki legjobban tetsző programot, és a leginkább ínyére való borokat is.