Még nem találtad meg a kedvenc nyaralóhelyedet, nyári programodat? Akkor dőlj hátra, és hagyd, hogy megmutassuk a legtutibb helyeket, hozzájuk illő borokkal.

Még nem tudod, hová menj nyaralni, hogy hol, milyen programokkal tölts el egy-egy nyári hétvégét? Ha már az irány megvan, mint szeretnél – strandolás, kirándulás, természetjárás, városnézés vagy múzeumlátogatás –, tudunk segíteni, sőt, minden kirándulástipphez tudunk bort is ajánlani. Felkészültél? Akkor vigyázz, kész, rajt: indul a képzeletbeli országjárás. Neked csak annyi a dolgod, hogy eldöntsd, hogy melyik programot valósítod meg (először) a listából.

5 nyaralós tipp és 5 bor 2023 nyarára

1. Strandolós, fürdőzős – irány Siófok! Ha nyár, akkor pancsolás, és ha pancsolás, akkor Balaton. Ezt nem lehet megunni, csakúgy, mint a nyár fővárosát, Siófokot. A Barátokkal üljetek fel az Óriáskerékre, nézzétek meg a Fordított Házat, sétáljatok egyet a Petőfi sétányon, vagy egyszerűen csak csobbanjatok bele a tóba és a nyárba, akár egy vízibicikli vagy egy vitorlás fedélzetéről!

Milyen bor illik hozzá? Kékfrankos rosénk fröccsnek is kiváló. Hogy senki ne maradjon szomjas a baráti körből, válasszátok a háromliteres BiB (bag-in-box) kiszerelést.

2. Túrázós, kirándulós, várat meghódítós – Titeket is vár a Siroki vár! A Mátra legnagyobb várromja egy vulkáni csúcson várja, hogy meghódítsátok, gyönyörködjetek a csodálatos kilátásban és kalandozzatok kicsit a hegy gyomrába vájt alagutak felfedezése közben.

Milyen bor illik hozzá? A zöld környezethez, a kalandokhoz és a felfedezés izgalmához remekül passzol a vagány Irsai Olivér.

3. A természet szerelmeseinek – a Kis-Balaton élővilága megér egy kirándulást! Ha a Családdal vagy a Barátokkal vadaspark helyett szívesebben lesnétek meg élőhelyeiken az állatokat, akkor irány a Kis-Balaton. Itt olyan ritka madarakat láthattok, mint a nagy kócsag, de patkányfejű pocokkal, a lápi póccal, réti csíkkal is találkozhattok. Ha erre jártok, a kápolnapusztai bivalyrezervátum is kihagyhatatlan program!

Milyen bor illik hozzá? Az állati élményekhez egy állati finom bor dukál. Cabernet Sauvignon Rosénk a nyár gyümölcseivel frissít, harmonikus ízével és finom szederillatával pedig megkoronázása lehet egy „állati jó napnak”.

4. Városnézős – szeressetek bele Pécs mediterrán csodavilágába! Nem véletlen nevezik az egyik leghangulatosabb magyar városnak: Pécs valóban mesebeli hely. Barangoljatok a cuki kis utcákon, üljetek be találomra egy szimpatikus helyre és éljétek át a mediterrán életérzést. Ne hagyjátok ki a Dzsámit, a Székesegyházat, a Zsolnay Kulturális Negyedet, sem a 197 méter magas tévétornyot.

Milyen bor illik hozzá? Felejthetetlen bor, egy felejthetetlen városnézős nyaralásra: Sárhegy Kékfrankosunk vaníliás-szedres jegyeivel és étcsokoládés ízvilágával tökéletes választás lehet.

5. Múzeumról múzeumra – Ha Budapesten maradnál. Nem lehet mindig kedved az utazáshoz, a természetjáráshoz vagy a strandoláshoz. Eltaláltuk? Akkor maradj Budapesten, és keress fel olyan régi, jól bevált múzeumokat, mint a Szépművészeti vagy a Természettudományi, vagy szeress bele olyan új kedvencekbe, mint a két helyszínnel rendelkező Museum of Sweets & Selfies vagy a Budapest Retro Élményközpont.

Milyen bor illik hozzá? Ha két múzeum közt megpihennél egy sütire és egy deci borra, 1014 Traminink be fog jönni. Gyümölcsös, fűszeres, rózsaszirmos – pont olyan élményekkel teli, mint egy nap régi és új kedvenc múzeumaidban.