Társasjátékozni szinte mindenki szeret, aki pedig nem, az egy jó kis borozós-társasozós estén majd megszereti. Mutatjuk, mivel játsszatok, és milyen bort bonthattok mellé.

Játszani jó, társasjátékozni meg aztán pláne. Biztosan te is észrevetted már, hogy a barátaiddal társasozva az idő szinte repül, az arcok kipirultabbak, a nevetések hangosabbak, utána pedig mindannyian alig várjátok a következő alkalmat, amikor újra lehet játszani. Ezt a jó idő beköszöntével akár a kertben, egy grillparti után is megtehetitek – adunk is gyorsan pár szuper ötletet, milyen játékokat érdemes beújítanotok az idei nyári szezonra, és milyen borok passzolnak a legjobban hozzájuk.

4 szuper társasjáték a nyári felhőtlen baráti estékre

1. Cluedo – Találjátok meg a gyilkost ebben a szövevényes társasjátékban, ami annál izgalmasabb lehet, minél többen játsszátok. Vigyázzatok, minden szereplő és minden helyszín és gyanús, és minden szóba jöhető tárgy gyilkos fegyver lehet!

Mit kortyoljatok mellé? A rejtélyek és izgalmak mellé tökéletesen passzol majd egy-két pohár „vérszínű” Kékfrankos-Cabernet Franc, amely pont megfelelő savasságával és finom tanninjaival hozzátesz majd a játék élvezetéhez.

2. Monopoly – A világ egyik legnépszerűbb társasjátékának lényege, hogy telkeket kell gyűjteni, az ott áthaladóktól pénzt kell szedni, illetve építkezni is kell. Ha elkerülöd a csődöt, illetve a játék végére Neked lesz a legtöbb pénzed, megízlelheted a luxus és a győzelem édes ízét.

Mit kortyoljatok mellé? Ehhez az elegáns játékhoz jól passzol egy üde, friss, buborékos Zsizsi vagy Zsizsi Rosé.

3. Gazdálkodj okosan – Egy másik örökzöld társas, amivel pont ugyanolyan jól eljátszottunk iskolásként, mint most, a felnőtt baráti társaságunkkal. Helyezzétek a bábukat a Start mezőre, és indulhat a játék a trükkös mezőkön és szerencsekártyákon át a lakás megvásárlásáig és berendezéséig. Ki lesz az első, akinek ez sikerül?

Mit kortyoljatok mellé? Gondosan összeválogatott, izgalmas, könnyed tételeket tartalmazó Virgonc csomagunk mindegyik palackja egye csak fokozza majd a versenyszellemet.

4. Csak egy szó – Ismered azt a játékot, amikor egy kártyáról az egyik játékos kiválasztja, hányadik szót szeretné megfejteni, és a többiek úgy segítenek neki, hogy körülírják, de mindenki csak egy szót írhat fel a lapjára? Próbáljátok ki, és az órákig tartó szórakozás garantált!

Mit kortyoljatok mellé? Játék közben elveszíthetitek az időérzéketeket, amit még varázslatosabb élménnyé tehet egy-két pohár finom bogyós gyümölcsös Cabernet Sauvignon Rosé.

És itt sem a játékkínálatnak, sem a lehetséges borpárosításoknak nincs vége: játsszatok és kísérletezzetek a nyáron is kedvetekre, amihez szuper Dubicz-borokat találtok a webshopunkban. Játékos, csodaszép nyarat kívánunk!