2021. január 20.
Ez történt velünk 2020-ban
A 2018-as és a 2019-es évösszegző után egyértelműen kijelenthetjük, hogy 2020 a feje tetejére állított nem kevés dolgot. Ugyanakkor büszkék […]
Tovább olvasom2021. január 20.
A 2018-as és a 2019-es évösszegző után egyértelműen kijelenthetjük, hogy 2020 a feje tetejére állított nem kevés dolgot. Ugyanakkor büszkék […]
Tovább olvasomMegszokott magas minőség, kisebb kiszerelés, számtalan kihasználási lehetőség – ezen elvek mentén született meg a Dubicz mini palackos sorozat, amely […]
Tovább olvasom2020. december 4.
Szeretjük, tiszteljük, használjuk és élvezzük. A bor mindennapjaink része. Ezerarcú nedű, melyben mindenki megtalálja a maga ízlésének leginkább tetszőt. De kinek mit is jelent igazán? Így boroznak ők sorozatunkban ismert emberek mesélnek erről. Ezúttal Pintér Adriennt – vagy ahogy mindenki ismeri: Adát –, a VIVA TV, az RTL Klub és a Music FM egykori népszerű műsorvezetőjét faggattuk.
Tovább olvasom2020. november 29.
Az ellentétek vonzzák egymást – szól a szerelem egyik alaptörvénye. Bár megcáfolni nem tudjuk – és nem is szeretnénk – ezt, azért tegyük hozzá: nem árt, ha a legfontosabb kérdésekben azonos nevezőn vagyunk szívünk választottjával. Egy ilyen biztos pont lehet a borok szeretete.
Tovább olvasom2020. november 5.
Akárcsak az italok sorában az aperitifnek, úgy az étkezések során az előételeknek is megvan a fontos szerepük. Érdemes a menüsort is ugyanúgy felépíteni, mint ahogy a borok kóstolási sorrendjét felállítani, vagyis a könnyű ételekkel és italokkal kezdeni, majd fokozatosan haladni a tartalmasabb fogások és a testesebb, érettebb borok felé. Mivel az előétel amolyan első fogás előtti étvágygerjesztő, leginkább könnyedebb, lendületesebb, frissebb borok kerülnek mellé pohárba. „Kóstoljunk bele” néhány hideg és meleg előételbe, és a hozzájuk párosítható borokba!
Tovább olvasom2020. november 4.
Baráti beszélgetések, romantikus esték, egy finom vacsora (és néhány korty belőle a vacsorába is) – életünk minden egyes eseményét átitathatjuk egy palack finom borral. Akár még a szépségkúránkat is...
Tovább olvasom2020. október 5.
Új sorozatunkban hazai borvidékeinket járjuk körbe borrégiónként, megismerkedve az ott jellemző adottságokkal, szőlőfajtákkal. Az első részben „otthonunkat”, vagyis a Felső-Magyarország borrégiót jártuk be, amelybe a mi szeretett borvidékünk, a Mátra is tartozik. A folytatásban megkezdtük kalandozásunkat a Felső-Pannon borrégióban, amely öt borvidéket is magába foglal, és amelyből kettővel már megismerkedtünk. Mostani „bortúránkon” a fennmaradó hárommal, vagyis a Neszmélyi, a Pannonhalmi, valamint a Soproni borvidékkel ismerkedünk.
Tovább olvasom2020. szeptember 29.
Talán a legváltozatosabb és a legtöbb variációra lehetőséget adó fogások a tésztaételek. Rengeteg formában és ízvilággal készíthetők, és a felhasználható alapanyagok tárháza is végtelen. Ráadásul általában nem igényel túl sok időt az elkészítésük, mégis tartalmasak, laktatóak, tehát egyszerűen nagyszerűek. Ami pedig a legfontosabb, remekül párosíthatók hozzájuk borok. „Kóstoljunk” is bele, melyik tésztaételhez, pastatípushoz milyen bort érdemes a pohárba tölteni.
Tovább olvasom2020. szeptember 4.
Szívügye a fenntarthatóság. Főállásban azon dolgozik, hogy felhívja az emberek figyelmét a divatipar negatív hatásaira, közben pedig megpróbál opciókat ajánlani arra, hogyan öltözködhetünk stílusosan és „zölden” egyszerre. Ebben a hónapban Mengyán Eszter szín- és stílustanácsadó, a Holy Duck! alapítója és szerzője mesél nekünk boros emlékeiről és élményeiről.
Tovább olvasom2020. július 5.
Korábban már „jártunk” a Távol-Keleten, amikor is Japán, Kína, és India borászatával és boraival ismerkedtünk. Azonban az ázsiai országok nemcsak ebből a szempontból érdekesek, hanem gasztronómiájukat tekintve is. Csupa izgalmas alapanyag és fogás jellemzi őket, ráadásul most már nálunk, Európában is egyre kedveltebb a távol-keleti ízvilág. Így nem is kérdés, hogy érdemes ezekhez az ételekhez borokat is párosítani, méghozzá akár magyar – ezen belül pedig mátrai – bort is!
Tovább olvasom