Dubicz Borászat és Szőlőbirtok Így boroznak ők – Pintér Adrienn „Ada”

Így boroznak ők – Pintér Adrienn „Ada”

Szeretjük, tiszteljük, használjuk és élvezzük. A bor mindennapjaink része. Ezerarcú nedű, melyben mindenki megtalálja a maga ízlésének leginkább tetszőt. De kinek mit is jelent igazán? Így boroznak ők sorozatunkban ismert emberek mesélnek erről. Ezúttal Pintér Adriennt – vagy ahogy mindenki ismeri: Adát –, a VIVA TV, az RTL Klub és a Music FM egykori népszerű műsorvezetőjét faggattuk.

Tovább olvasom
Dubicz Borászat és Szőlőbirtok 5 ok, amiért két borimádó jó párt alkot

5 ok, amiért két borimádó jó párt alkot

Az ellentétek vonzzák egymást – szól a szerelem egyik alaptörvénye. Bár megcáfolni nem tudjuk – és nem is szeretnénk – ezt, azért tegyük hozzá: nem árt, ha a legfontosabb kérdésekben azonos nevezőn vagyunk szívünk választottjával. Egy ilyen biztos pont lehet a borok szeretete.

Tovább olvasom
Dubicz Borászat és Szőlőbirtok Milyen borokat válasszunk előételekhez?

Milyen borokat válasszunk előételekhez?

Akárcsak az italok sorában az aperitifnek, úgy az étkezések során az előételeknek is megvan a fontos szerepük. Érdemes a menüsort is ugyanúgy felépíteni, mint ahogy a borok kóstolási sorrendjét felállítani, vagyis a könnyű ételekkel és italokkal kezdeni, majd fokozatosan haladni a tartalmasabb fogások és a testesebb, érettebb borok felé. Mivel az előétel amolyan első fogás előtti étvágygerjesztő, leginkább könnyedebb, lendületesebb, frissebb borok kerülnek mellé pohárba. „Kóstoljunk bele” néhány hideg és meleg előételbe, és a hozzájuk párosítható borokba!

Tovább olvasom
Dubicz Borászat és Szőlőbirtok Hazai tájakon – A Felső-Pannon borrégió II. rész

Hazai tájakon – A Felső-Pannon borrégió II. rész

Új sorozatunkban hazai borvidékeinket járjuk körbe borrégiónként, megismerkedve az ott jellemző adottságokkal, szőlőfajtákkal. Az első részben „otthonunkat”, vagyis a Felső-Magyarország borrégiót jártuk be, amelybe a mi szeretett borvidékünk, a Mátra is tartozik. A folytatásban megkezdtük kalandozásunkat a Felső-Pannon borrégióban, amely öt borvidéket is magába foglal, és amelyből kettővel már megismerkedtünk. Mostani „bortúránkon” a fennmaradó hárommal, vagyis a Neszmélyi, a Pannonhalmi, valamint a Soproni borvidékkel ismerkedünk.

Tovább olvasom
Dubicz Borászat és Szőlőbirtok Tésztaételek és borpárjaik

Tésztaételek és borpárjaik

Talán a legváltozatosabb és a legtöbb variációra lehetőséget adó fogások a tésztaételek. Rengeteg formában és ízvilággal készíthetők, és a felhasználható alapanyagok tárháza is végtelen. Ráadásul általában nem igényel túl sok időt az elkészítésük, mégis tartalmasak, laktatóak, tehát egyszerűen nagyszerűek. Ami pedig a legfontosabb, remekül párosíthatók hozzájuk borok. „Kóstoljunk” is bele, melyik tésztaételhez, pastatípushoz milyen bort érdemes a pohárba tölteni.

Tovább olvasom

Így boroznak ők – Mengyán Eszter szín- és stílustanácsadó

Szívügye a fenntarthatóság. Főállásban azon dolgozik, hogy felhívja az emberek figyelmét a divatipar negatív hatásaira, közben pedig megpróbál opciókat ajánlani arra, hogyan öltözködhetünk stílusosan és „zölden” egyszerre. Ebben a hónapban Mengyán Eszter szín- és stílustanácsadó, a Holy Duck! alapítója és szerzője mesél nekünk boros emlékeiről és élményeiről.

Tovább olvasom
Dubicz Borászat és Szőlőbirtok Milyen borokat válasszunk a távol-keleti ételekhez?

Milyen borokat válasszunk a távol-keleti ételekhez?

Korábban már „jártunk” a Távol-Keleten, amikor is Japán, Kína, és India borászatával és boraival ismerkedtünk. Azonban az ázsiai országok nemcsak ebből a szempontból érdekesek, hanem gasztronómiájukat tekintve is. Csupa izgalmas alapanyag és fogás jellemzi őket, ráadásul most már nálunk, Európában is egyre kedveltebb a távol-keleti ízvilág. Így nem is kérdés, hogy érdemes ezekhez az ételekhez borokat is párosítani, méghozzá akár magyar – ezen belül pedig mátrai – bort is!

Tovább olvasom