2017. szeptember 25.
Merlot, a nőies kékszőlő
A kékszőlő világfajták közül az egyik legismertebb, és gyakran a Cabernet Sauvignon-nal együtt emlegetett fajta a Merlot. Hogy miért is […]
Tovább olvasom2017. szeptember 25.
A kékszőlő világfajták közül az egyik legismertebb, és gyakran a Cabernet Sauvignon-nal együtt emlegetett fajta a Merlot. Hogy miért is […]
Tovább olvasom2017. szeptember 19.
Leggyakrabban – de nem kizárólag – vörösborok esetében találkozhatunk a dekantálás, vagyis a bornak a palackból a dekantáló üvegbe, más […]
Tovább olvasomA borok – hosszabb-rövidebb életük során – rengeteg természetes kémiai folyamaton mennek keresztül, mivel nagyon sok összetevőből állnak. Ezáltal a […]
Tovább olvasomMi lehet finomabb annál, mint egy igazán jó fogás mellé elfogyasztani egy pohár hozzá illő bort? Semmi, de talán egy borral […]
Tovább olvasomAmikor bort választunk, sokféle szempont szerint döntünk. Általában a színt – fehér, rozé, vagy vörös -, a szőlőfajtát, a készítési […]
Tovább olvasomBár borfogyasztásnál a legfontosabb, hogy élvezzük a finomabbnál finomabb borokat, azért ha elegáns helyen, társaságban fogyasztjuk ezt a csodálatos italt, […]
Tovább olvasom2017. szeptember 14.
Már az ókorban is tudták a rómaiak, hogy a bort nem csak elfogyasztani érdemes, de még a bőrt is ápolja […]
Tovább olvasomAhogy a személyiségedre legjellemzőbb dolgokat, úgy a borfogyasztási szokásaidat is meg lehet mondani csillagjegyed alapján. Tudd meg, milyen bor illik […]
Tovább olvasom2017. augusztus 28.
Ha minden igaz, talán a nem is olyan távoli jövőben már a boltok polcain is találkozhatunk olyan, laboratóriumban készült borokkal, amelyek […]
Tovább olvasom2017. augusztus 25.
Azért, mert itt van az ősz, újra, még ne zárkózz be a négy fal közé, egy üveg bor társaságában sem. […]
Tovább olvasom