2017. szeptember 19.
A borok és a cukor
Amikor bort választunk, sokféle szempont szerint döntünk. Általában a színt – fehér, rozé, vagy vörös -, a szőlőfajtát, a készítési […]
Tovább olvasom2017. szeptember 19.
Amikor bort választunk, sokféle szempont szerint döntünk. Általában a színt – fehér, rozé, vagy vörös -, a szőlőfajtát, a készítési […]
Tovább olvasomBár borfogyasztásnál a legfontosabb, hogy élvezzük a finomabbnál finomabb borokat, azért ha elegáns helyen, társaságban fogyasztjuk ezt a csodálatos italt, […]
Tovább olvasom2017. szeptember 14.
Már az ókorban is tudták a rómaiak, hogy a bort nem csak elfogyasztani érdemes, de még a bőrt is ápolja […]
Tovább olvasomAhogy a személyiségedre legjellemzőbb dolgokat, úgy a borfogyasztási szokásaidat is meg lehet mondani csillagjegyed alapján. Tudd meg, milyen bor illik […]
Tovább olvasom2017. augusztus 28.
Ha minden igaz, talán a nem is olyan távoli jövőben már a boltok polcain is találkozhatunk olyan, laboratóriumban készült borokkal, amelyek […]
Tovább olvasom2017. augusztus 25.
Azért, mert itt van az ősz, újra, még ne zárkózz be a négy fal közé, egy üveg bor társaságában sem. […]
Tovább olvasomA talajjal foglalkozó írásunkban már érintettük a mátrai borvidék változatosságát. Ez a sokrétűség a borokra is vonatkozik.
Tovább olvasom2017. augusztus 21.
Rengeteg tényező alakítja ki a borok végső karakterét, ám mindennek az alapja a talaj.
Tovább olvasom2017. augusztus 18.
Már több, mint egy évtizede azon dolgoznak a hazai borászok, hogy a magyar olaszrizling a nemzetközi piacon is fel tudja […]
Tovább olvasom2017. augusztus 16.
A remek családba tartozó szürkebarát már IV. Károly német-római császárt is lenyűgözte, I. Miksa királyunk megmentette. Radnóti még versében is […]
Tovább olvasom