2017. augusztus 25.
Milyenek a Mátrai borok?
A talajjal foglalkozó írásunkban már érintettük a mátrai borvidék változatosságát. Ez a sokrétűség a borokra is vonatkozik.
Tovább olvasom2017. augusztus 25.
A talajjal foglalkozó írásunkban már érintettük a mátrai borvidék változatosságát. Ez a sokrétűség a borokra is vonatkozik.
Tovább olvasom2017. augusztus 21.
Rengeteg tényező alakítja ki a borok végső karakterét, ám mindennek az alapja a talaj.
Tovább olvasom2017. augusztus 18.
Már több, mint egy évtizede azon dolgoznak a hazai borászok, hogy a magyar olaszrizling a nemzetközi piacon is fel tudja […]
Tovább olvasom2017. augusztus 16.
A remek családba tartozó szürkebarát már IV. Károly német-római császárt is lenyűgözte, I. Miksa királyunk megmentette. Radnóti még versében is […]
Tovább olvasom2017. augusztus 14.
A hordós érlelésű olaszrizling minden borászat ékköve lehet. Prémium kategóriás, a tájra egyértelműen jellemző borok készíthetőek ebből az ősi fajtából. […]
Tovább olvasom2017. augusztus 11.
A borok élete a szőlőben kezdődik, és maga a szőlőszem – elsősorban fajtája, és héjának színe – dönti el, milyen […]
Tovább olvasom2017. augusztus 9.
Talán az első dolog, ami eszünkbe jut a kérdés hallatán, az alkohol. Nem is véletlenül, hiszen nagyon leegyszerűsítve a bor […]
Tovább olvasom2017. augusztus 7.
A Kárpát-medence talán legjellegzetesebb kékszőlő fajtája a kékfrankos, amely hazai felmenőkkel és magyarokra jellemző sokszínűséggel, ötletes megoldásokkal, változatos felhasználási lehetőségekkel […]
Tovább olvasom2017. augusztus 4.
Egyre többször teszitek fel nekünk ezt a kérdést személyesen, a Facebook és Instagram oldalunkon is, valamint azt, hogy hol kóstolhatjátok egyáltalán […]
Tovább olvasom2017. augusztus 2.
A prémium kategóriás Dubicz boroknak első pillantásra is a minőséget és a sajátos ízvilágot kell hirdetniük. Ennek érdekében borászatunk nemrég […]
Tovább olvasom