Dubicz december - hangolódjunk együtt az ünnepekre

 

Mi már javában karácsonyi lázban égünk, virtuális adventi kalendáriumunk december 24-ig minden napra tartogat valami meglepetést. A kedvezményeken, ajándékokon és játékokon kívül azonban számos más módszer is van arra, hogy ünnepi hangulatba hozzuk magunkat és megszabadulva a külvilág zajától, elkezdjünk kicsit befelé is figyelni.

Manapság, amikor nagyon sokan “két végén égetjük a gyertyát”, amikor egyszerre több helyen kell helyt állnunk, egyszerre több feladatot kell tökéletesen megoldanunk és gyakorlatilag beesünk a fenyőfa alá ünnepelni, ne csodálkozzunk, hogy nehéz átállni “Karácsony üzemmódba” és kikapcsolni az agyunkat, lenyugtatni magunkat és tényleg csak a jelenben lenni, a pillanatra koncentrálni. Rengeteg olyan módszer van azonban, ami nem csak az adventi időszakban segít a befelé figyelésben, relaxálásban.

Bár korábban furcsán néztek arra, ha valaki meditált, szerencsére egyre inkább elfogadott és szükséges eleme lett ez a tevékenység mindennapjainknak, mivel a rendszeres és tudatos meditáció számos pozitív változást hozhat az életünkbe. Mind a vezetett meditációk, mind az egyéni elcsendesedés remek lehetőség a Karácsony előtti őrült rohanásban arra, hogy kicsit megnyugodjunk és jobban tudjunk összpontosítani az előttünk álló teendőkre (egy stresszes nap után pár perc meditálás után is úgy érezhetjük magunkat, mint akit kicseréltek). 

A megfelelő és tudatos légzéstechnika jótékony hatásai szintén gyakorlatilag azonnal érezhetőek, kezelhetjük vele akkut fejfájásunkat, a stresszt vagy magas vérnyomást és akár bárhol alkalmazhatjuk. Érdemes tehát megtanulni, egy pár alkalom után is hatalmas változásokat lehet elérni vele. 

Természetesen elfordulhat, hogy a fenti két módszer egyike sem nyerte el tetszésünket. Ebben az esetben sincs okunk az aggodalomra, elég, ha tudatosan betervezünk a napjainkba “10 perc csendet”. Ilyenkor kapcsoljuk ki a tévét, a számítógépet, ne hallgassunk zenét és halkítsuk le a telefonunkat is. Az első pár alkalommal nagyon furcsa lesz a csend, eleinte idegen lesz hallani a saját gondolatainkat, azonban ha elég kitartóak vagyunk és minden nap csendben maradunk, egy idő után igényelni is fogjuk ezt a pár percet, amikor aztán majd előbb-utóbb nem gondolunk semmire, csak úgy “leszünk”.  

Mindezek mellett vagy ezekkel kombinálva azonban a Dubicz legtutibb tippje az igazi ünnepi hangolódáshoz egy pohár tökéletes bor. Mindegy, hogy fehér, rosé vagy vörös, mindegy, hogy száraz vagy édes, ízlésünknek megfelelően igyunk meg egy pohárral és csak élvezzük a pillanatot. Kedvenc boraitokat keressétek webshopunkban, valamint érdemes figyelni a közösségi oldalainkon megtalálható adventi kalendáriumunkat is, mert Karácsonyig minden nap más-más ajándékkal, kedvezménnyel kedveskedünk Nektek.