A 2018-as és a 2019-es évösszegző után egyértelműen kijelenthetjük, hogy 2020 a feje tetejére állított nem kevés dolgot. Ugyanakkor büszkék vagyunk rá, hogy a Dubicz csapata ebben a kemény és változásokkal teli évben is bátran helyt állt és rugalmasan reagált a kihívásokra!

Lássuk mi történt az elmúlt évben:

1. Talán a legfontosabb, hogy jelenleg mindenki jól van, egészséges! Az elmúlt hónapokban a Dubicz csapat több tagja is átesett az egész világot fenyegető víruson, de szerencsére komolyabb baj nélkül! A kollégák figyeltek egymásra, betartották az óvintézkedéseket, a tünetek megjelenésekor azonnal jelezték a veszélyt, így a vírus nem terjedt tovább a borászaton belül.

Tavasz óta, a vírus kapcsán tovább szigorítottunk a már meglévő higiéniai előírásokon:

  • Munkatársainkat folyamatosan vizsgáljuk, valamint biztosítottuk a megfelelő fertőtlenítési lehetőségeket.
  • A kiszállítást kollégáink maszkban és kesztyűben végzik, így nincs fennakadás a megrendelések teljesítésében.
  • Amely pozícióban megoldható vagy az egészségügyi helyzet megkívánja, ott távmunkára álltunk át, kollégáink otthonukból is kiemelkedően végzik munkájukat.
  • Vásárlóink és munkatársaink egészsége mindennél fontosabb számunkra, ezért borszaküzletünk szigorított feltételek között működik.

Vigyázzunk egymásra!

2. Évente több száz alkalommal tartunk a borászatban, fesztiválokon vagy egyéb rendezvényeken borkóstolásokat. Ez 2020-ban sajnos kevesebb alkalommal történhetett meg, így – reagálva a megváltozott helyzetre – meghirdettünk online programjainkat. Az április-májusi időszakban a Facebook felületén hét héten át jelentkező borkurzust átlag 1000-1500 néző követte végig, a bejelentkezés alapján rendelhető online borkóstolót pedig 17 alkalommal tartottuk meg, cégeknek és baráti társaságoknak egyaránt.

A borkurzus videói elérhetőek a Facebook-oldalunkon, IDE kattintva

Köszönjük, hogy az online térben is velünk vagytok, ígérjük, hogy 2021-ben is készülünk ilyen jellegű újdonságokkal is!

3. A 2020-as év a borversenyeket is megtépázta, azonban az első hónapokban még sorra nyertük a hazai és nemzetközi díjakat. A németországi Mundus Vini Spring Tasting 2020-as megmérettetésen a Superior Olaszrizling 2017, a franciaországi Chardonnay du Monde 2020-on pedig a 1014 Chardonnay 2018 nyert ezüst díjat. A 2020-as Vinagora ismét tartogatott elismeréseket: a Superior Olaszrizling 2017 arany, a Zsizsi 2019 ezüst minősítést kapott.
A karantén hónapokat követően pedig az őszi Decanter World Wine Award hozott bronz elismerést a Superior Olaszrizling 2017-es évjáratának.

4. A külföldi szakmai utak is az év elejére korlátozódtak, de akkor még volt lehetőségünk Varsóban, Krakkóban vagy épp Bécsben bemutatni a Dubicz borokat.

5. 2018-ban és 2019-ben a Sziget fesztiválok hivatalos boraként vettünk részt a legnagyobb zenei programokon, így nem kérdés, hogy mennyire együttéreztünk a fesztiválok szervezőivel és a Borháló Borkereskedéssel a rendezvények elmaradása miatt. Ugyanez a helyzet a kisebb borfesztiválokkal, borkóstolókkal. Bízunk benne, hogy 2021-ban már lesz lehetőség az önfeledt szórakozásra, a biztonságos találkozókra!

6. A vírus árnyékában kisebb logisztikai és szakmai bravúr volt a szüret megszervezése, lebonyolítása, de kollégáink ebben az amúgy is nehéz helyzetben is jelesre vizsgáztak! Ráadásul a megváltozott helyzetnek megfelelően az év egészében rengeteg időt tudtunk a szőlőben tölteni, ami jobb termést eredményezett, a szőlő meghálálta a gondoskodást.

A kritikus pillanatokban pedig az időjárása is a kezünkre játszott, az elmúlt 15 év legzökkenőmentesebb szüretét bonyolítottuk le, gyakorlatilag eső nélkül, a munkák szempontjából ideális körülmények között. Minden szőlőszem a számára legalkalmasabb időpontban került leszedésre, ez pedig egy nagyon erős évjáratot eredményez.

A 2020-as évjárat borai már nagyrészt palackban, mi pedig nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel! Ti kóstoltátok már az új borokat?

7. Megszülettek a mini palackok 🙂 Évek óta terveztük, és most megvalósult: immár 1,87 dl-es kiszerelésben is elérhetőek kedvenc boraink, melyek tökéletesek otthoni kóstolásra, egy rendezvény catering részeként vagy éppen egy minibárban.

A Dubicz kóstolócsomagja már mini kiszerelésben is elérhető

8. Ha már újdonságok: a 1014-es sorozatunk új tétele, a Tramini is sikerrel mutatkozott be, az édes borok kedvelői az ünnepek során már lelkesen kóstolták, hiszen tökéletes kiegészítője lett a karácsonyi desszerteknek.

9. Az év során többször kényszerültünk otthoni munkavégzésre, online megoldásokra. Mi pedig kihasználtuk az új helyzetet és fejlesztésekbe fogtunk: megújultak folyamataink, alakítottunk a technológiánkon, átbeszéltünk számtalan jövőbeni tervet – egyszóval igyekeztük hasznosan eltölteni az időt, amit kényszerűségből nem veletek töltöttünk. Cserébe számtalan meglepetéssel készülünk 2021-re: nektek, értetek!

Ez különleges év lesz számunkra is. A Dubicz márkanév most lett 5 éves, így önkéntelenül is számot vetünk, emlékezünk, új lendületet kapunk. Ünnepeljetek velünk egész évben!