Biztosan számtalanszor hallottad már, hogy milyen jó hatással van az ember testére a mértéktartó, minőségi bor fogyasztás, azonban érdemes tudnod, hogy egész pontosan melyek is ezek a pozitív hatások.

Antioxidánsok

A szőlőszemek héja tele van antioxidánsokkal, amelyeknek hála az egész test feszes és fiatal marad. Az antioxidánsok segítenek lassítani az öregedési folyamatot, és védelmet nyújtanak a szabad gyökök ellen. Az antioxidánsoknak hála, a ráncosodás kis mértékű lesz a bőrödön, illetve energikusabbbnak és fittebbnek érzed majd magad, ha napi 1 deci jó minőségű, száraz fehérbort fogyasztasz.

Betegségek elleni védelem

Szintén a fehér szőlő héjában találhatóak azok a vitaminok, amelyek a test szöveteire olyan hatással vannak, hogy kevésbé legyen hajlamos a megbetegedésekre. Rengeteg kálium, foszfor és fluorid van a fehérborban, amelyek hatása akkor érvényesül, ha rendszeresen fogyasztasz egy decit belőle. Vigyázat, ez kizárólag a száraz borokra érvényes!

UV-védelem

Ha minden nap megiszol egy jó pohár fehérbort, a nap káros UV-sugarai ellen is jobban fel leszel szerelkezve védelemmel.
A szőlőben található anyagok védekezőbbé teszik a bőrt a káros sugarak ellen, és a flavonoidok, amik a borban vannak, megfékezik azokat a folyamatokat, amik a bőr roncsolódásáért felelősek.

A fogszuvasodás ellen is kiváló

A fehérbor még a fogakat is megvédi, ugyanis ha lassan kortyolod, és mindig egy kicsit a szádban tartod, mielőtt lenyeled, fertőtleníti a szádat, és a baktériumok ellen is hatékonyan lép fel. Borozás után 20-30 percig ne moss fogat, és hagyd érvényesülni a fertőtlenítő, fogszuvasodás elleni anyagait.