Ha már megvan a grillparti időpontja, és az is, hogy milyen húsokat fogsz sütni a társaságnak, ideje beszerezni az ételekhez tökéletesen passzoló borokat is. Hogy milyen húshoz milyen bor illik, és mit szolgálj fel a grillzöldségek, a gomba vagy a kecskesajt mellé, azt mindjárt eláruljuk.

A nyár a grillpartik főszezonja, ilyenkor szinte minden hétvégére jut egy jó kis kerti sütögetés. Ha élvezed a hangulatot, a szuper társaságot meg a finom falatokat, akkor talán már csak a megfelelő bor hiányzik: most megtudhatod, milyen grillételhez milyen bor illik, vagy mit tölts a zöldségek vagy a gomba mellé.

Top grill-bor párosítások

Csirkét vagy halat grilleznél? Adja magát egy jó fehérbor vagy rozé, ugye? A könnyű falatokhoz ezek illenek is, de sok múlik azon, pontosan milyen nedűvel öblíted le ezeket. A natúr csirkéhez pompásan passzol egy citrusos jegyekkel bíró sauvignon blanc, de ha erőteljesebb a pác, felnyithatsz mellé egy rozét vagy akár egy karakteresebb pinot noirt is.

Ami pedig a halakat illeti, jó páros például a lazac és a chardonnay, vagy a hekk és a furmint. Ha már ezt a borfajtát említettük, mindenképp érdemes betárazni belőle, különösen, ha a hekk mellett mondjuk kecskesajtot is grilleznél, hiszen ahhoz is remekül megy!

Ha csak zöldségeket dobsz a grillrácsra, kedvenceidet szintén remekül kiegészíthetik a laza fehérborok. A gomba mellé viszont válassz inkább olyan bort, ami kiemeli a jellegzetes, földes ízt, mint például egy pinot noir.

Valami nagyobb disznóságra vágysz? Akkor jöhet a tarja, amit sokféle pácban prezentálhatsz, méltó párja lehet egy pohár kékfrankos vagy cabernet franc. A bárány jó barátja a merlot, egy marhahúspogácsával gazdagított házi hamburgert pedig igazi nyári kulináris élménnyé emelhet egy pohár syrah – érdemes megkóstolni!

Indítsd be az estét!

Természetes, hogy kedvenc Dubicz boraid sem hiányozhatnak a grillpartiról. Ha még kérdés, mi kerüljön a grillrácsra, vagy először a hangulatot alapoznád meg, akkor tölts a poharakba egy kis Zsizsit – a buborékok garantáltan felpezsdítik az estét. Kínálhatsz mellé nyárson sült gyümölcsöket előételként, meglátod, a vendégeid azonnal ráharapnak majd!

Folytasd a kínálgatást a grillételekhez illő borfajtákkal, majd az este végére készíts be egy üveg Sárhegy kékfrankost: ez tökéletes azokra a pillanatokra, amikor már csak ücsörögtök a tűz körül, beszélgettek, esetleg valaki előveszi a gitárját és elhangzik az első (vagy a sokadik) kedvenc dalotok.

Nagy társasághoz nagy kiszerelés dukál: válogass bátran Bag-in-Box (BIB) csomagjainkból. Így nemcsak jobb áron kapod meg kedvenc Dubicz boraidat, hanem a hűtődben is jobban kihasználhatod a helyet, és a baráti társaságban sem marad senkinek szárazon a pohara!