Mi már tudjuk, mit kortyolsz idén ősszel, avagy rövid borajánlónk következik a közelgő hűvösebb estékre.

Ahogy a nyár végével változnak öltözködési vagy bőrápolási szokásaink, úgy a poharunkba töltött borok sem lesznek ugyanolyanok. A nyári időszak friss, gyümölcsös borait, a rozéfröccsöt, na meg annak jégkása változatát, a frozét ősszel leváltják a komplexebb, ízekben gazdagabb italok. Mivel ez a szüret szezonja, az édes, gyümölcsös újbort is élvezet kóstolgatni – rögtön a szüret után érdemes belekortyolni, és hagyni, hogy frissességével és játékosságával téged is „táncba vigyen”.

Ha viszont a bekuckózós őszi estékre készülve most táraznál be néhány palackot a kedvenc Dubicz boraidból, érdemes az alábbiak közül válogatnod. Mondjuk és mutatjuk, mit kortyolj idén ősszel – egyedül vagy társasággal, melegebb vagy hűvösebb estéken.

A legfinomabb borok őszi estékre: 3 szuper Dubicz bor, amelyeket imádni fogsz!

1. Fehérek: Ha vénasszonyok nyara, és fehérboros hangulat, akkor Chardonnay! 1014 Chardonnay-nk vaníliás, barackos, ananászos, körtés és nyári almás jegyekkel, valamint a fahordós érlelés karakterességével simul bele a poharadba egy kellemes őszi estén.

Jöhetnek a testesebb fehérborok is!

Ha hárslevelűt vagy a furmintot kívánsz, nem is választhatnál jobban! Ezek a kicsit testesebb, karakteresebb fehérborok ugyanis magukban is ízletesek, de egy könnyű őszi vacsora mellé remekül passzolnak majd.

2. Rosék: A könnyed, gyümölcsös nyári borok helyett válassz egy elegáns, tartalmas rosét, mint amilyen például Cabernet Sauvignon Rosénk. Ízében még a nyár gyümölcsösségét hordozza, de savassága, karaktere és eleganciája az ősz egyik kedvencévé is teheti. Önmagában is szuper választás, de sokféle étellel is kiválóan harmonizál, és általában a vendégek is szeretik, szóval egy vacsorán is bátran felbonthatod. De ha kiülnél a teraszra egy pohár borral, és élveznéd az őszi naplemente színeit, nyugalmát, azokhoz a pillanatokhoz is tökéletesen illik majd.

3. Vörösek: Amint búcsút int a nyár, borrajongóként valószínűleg te is alig várod, hogy a borhűtőben ismét megjelenjenek kedvenc vörösboraid. Az ősz a vörösek szezonja, ez nem vitás: ilyenkor jól tud esni például egy Kékfrankos-Cabernet Franc Cuvée. Ez a könnyed vörösbor bársonyos, ízletes, magával ragadó. Kortyolgatása testben és lélekben a testesebb vörösekre készít fel, amelyek majd a téli időszak favoritjai lesznek.

Meghoztuk a kedved néhány palack bor beszerzéséhez? Akkor nézelődj tovább nálunk, és találd meg kedvenceidet a közelgő igazi őszi estékre!