Színes falevelek, csendesen szemerkélő eső vagy kellemes napsütés, ködös reggelek, “most már tényleg az utolsó” teraszozások és egyre több otthon töltött, bekuckózós este… Az ősz számos olyan emlékezetes és varázslatos pillanatot tartogat, melyet mi mással lehetne feldobni, mint egy pohár isteni borral - mutatjuk, szerintünk melyikkel.

Nem tudjuk, hogy csak mi érezzük-e úgy, hogy rohan az idő, mindenesetre az utolsó nyári napsugarak óta egy szempillantás alatt lett november. Szeretjük ezt az időszakot, túl vagyunk a szüreten, készülünk a hagyományos Márton-napi libavacsorára és közben teljesen ráhangolódunk az őszre, nagyokat sétálunk a Mátra erdeiben, esténként pedig kibontunk egy-egy palack bort.

Ha filmezős, otthon ülős estét tartunk, szeretünk bekuckózni egy jó meleg takaró alá, gyertyát gyújtani és egy kis dió vagy sajt társaságában elfogyasztani egy pohár Sauvignon Blanc-t. Kóstoljátok meg az idei, 2021-es évjáratot, mi nagyon szeretjük!

Ha születésnapot ünneplünk (mert ilyenkor mi szinte csak szülinapozunk, annyian születtek ősszel), nincs is jobb, mint koccintani egy finom borral. Mi a vörösre szavazunk, abból is a prémium minőségű, dűlő-szelektált Sárhegy Kékfrankosra, mely kissé vaníliás, szedres illatával és étcsokira emlékeztető ízével tökéletesen passzol egy nagy adag ünnepi csokitortához.

Ha egy jó nagy kirándulás után kellemesen elfáradtunk, kicsit piros lett az orrunk és kicsípte az arcunkat a friss hegyi levegő, semmi sem esik jobban, mint utána hazaérve megbontani egy palack Olaszrizlinget. Ez a könnyed, játékosan szénsavas bor garantáltan feldobja a hangulatunkat és jókedvűen, mosolyogva várhatjuk, hogy elkészüljön a vacsora - vagy odaérjen a futár…

Ha baráti összejövetel van és előkerülnek a társasjátékok… nálunk mondjuk ez elég gyakori, főleg a hűvösebb, őszi estéken; beszélgetünk, játszunk és borozunk együtt, amihez semmi másra nincs is szükségünk, mint egy (na jó, sok) palack 1014 Irsai Olivérre. Fröccsnek szódával is imádjuk, de ez a különlegesen karakteres, gyümölcsös bor szerintünk önmagában az igazi.

Ha egész nap esik, szürke és ködös az idő vagy ha éppen semmittevős hétvégénk van, egy jó könyv mellé vagy a takaró alatti összebújáshoz nem is ajánlhatnánk mást, mint kedvencünket, a fahordós, fűszeresen gyümölcsös 1014 Chardonnay-t. Nem csak akkor érdemes megkóstolni, amikor van kémia… 😉

Bármelyik borra is esik a választásotok, most könnyen meg tudjátok rendelni őket megújult webshopunkból - nézzetek körül, válogassatok csomagajánlataink közül vagy rendeljetek 3 literes bag-in-boxot, hogy tutira elég legyen.