Anyukáddal, a Barátokkal, a Pároddal vagy az egész Családdal szervezel programot? Ha még nem tudod, hogyan ünnepeljétek Magyarország születésnapját, és mivel koccintsatok, most adunk egy kis kóstolót.

Azt már az iskolában megtanuljuk, hogy augusztus 20. az államalapítás és Szent István király ünnepe, valamint az új kenyér ünnepe is. Ilyenkor rengeteg rendezvényt tartanak országszerte, és Budapesten is, a klasszikus Díszünnepségtől a Zászlófelvonáson és Tisztavatáson át a Szent jobb körmenetig vagy a tűzijátékig. Ez alól az idei év sem kivétel: három napon át száznál is több programon ünnepelhetsz, akikkel csak szeretnél. És ha a naptáradba már bekerültek a legjobb programok, poharadba kerüljenek a legjobb borok – összeállításunkkal talán ebben is tudunk segíteni.

4 program, 4 bor augusztus 20-ára

1. Anyukáddal – A Magyar Ízek Utcája a Várkert Bazár Multitermében és a Bazár előtti területen is számos szuper programmal és persze finomsággal vár egész hétvégén. A ráhangolódást segítheti egy deci könnyed, kiváló nyári bor, mint például többszörös díjnyertes Sauvignon Blanc-unk.

2. Barátokkal – Az ünnepi hétvégén a Vigadó téren a Vigadó Piano keretében színes zenei felhozatal andalítja el az arra járókat. A zenei csemegék mellé érdemes felnyitni egy üveg forró nyári estékbe simuló gyümölcsös rozét a társasággal, mint amilyen Cabernet Sauvignon Rosénk: szeretnivaló bor a szeretnivaló nyári estékre!

3. A Pároddal – Indul az Atlétikai Világbajnokság, amit, ha igazi sportrajongók vagytok, már mondanunk sem kell, ugye? A jó szurkoláshoz jó bor is dukál, a győztesekre pedig egy finom buborékos itallal emelhetitek a poharatokat. Pezsgő helyett kortyoljatok bele egy-egy pohár Zsizsibe, amely üdévé és ünnepivé teszi a versenyzés és a győzelem pillanatait.

4. Családdal, gyerekekkel – Ha családi programot kerestek, ahol a legkisebbek is jól érzik majd magukat, akkor irány a Városliget! A Vajdahunyad várától nem messze Varázsliget lesz, ahol mesekiállítás, herceg- és hercegnőképző programok, óriás cirkusz, sok-sok gyerekprogram és még sok más meglepetés várja a családokat. Ha a Nagyi bevállalja a kézműves foglalkozást vagy a játszóházat a gyerekekkel, Te jutalmazd meg magad egy könnyed nyári vörösborral, mint például Kékfrankos Cabernet Franc-unk, amely finom, gyümölcsös, egyszerre karakteres és nagyon visszafogott bor – tökéletes kiegészítője egy családi délutánnak a Városligetben.