Ha koccintás, akkor buborékos italok. És ha buborékok, akkor jöhet egy frissítő újdonság: a Zsizsi Rosé önmagában és borkoktélok alapanyagaként is isteni!

Izgalmasak, játékos pezsgésükkel és egyedi ízvilágukkal mindenkit mosolyra hangolnak és emelik az ünnep fényét: nem nehéz megszeretni a buborékos italok világát. Ebből is kiemelkednek az üde, gyümölcsös gyöngyözőborok, amelyek közül a Zsizsi Rosé önmagában is frissítő újdonság, de borkoktélok alapanyagaként is szuper választás!

Milyen alkalomhoz milyen buborékos italok illenek?
Születésnap, előléptetés, eljegyzés, esküvő, keresztelő – és még hosszan sorolhatnánk, milyen alkalmakkor koccintunk buborékos italokkal. De melyiket mikor kínáld, illetve milyen ízpárosítások illenek hozzá? Ezeket gyűjtöttük most csokorba.

• Prosecco: Üdvözlőitalként, könnyed beszélgetések mellé bátran nyiss fel egy üveg proseccót, de enyhén édes desszertek illetve gyümölcsös ételek mellé is kínálhatod.

• Cava: Ha sós welcome falatkákat készítesz ki a vendégeidnek, az előétel mellé egy üveg cava lehet a tökéletes választás!

• Pezsgő: Remekül illik a gazdag ízvilágú ételekhez, mint az étcsokoládés desszertek vagy a libamáj.

• Habzóbor: Fűszeres ételek ízletes kísérője lehet.

Mikor, mivel fogyaszd kedvenc gyöngyözőborodat?
A gyöngyözőbor, vagy más néven frizzante évszaktól függetlenül szuper aperitif, de egy villásreggeli vagy könnyű ebéd során, illetve egy tavaszi-nyári grillpartin is kortyolgathatod a vendégeiddel, míg elkészül az étel. Ilyenkor a jégvödörről se feledkezz el, hogy a bor megőrizze hűs hőfokát, ugyanis a gyöngyözőborok hűtve az igaziak!

Borászatunk üde és izgalmas gyöngyözőborait, a Zsizsi frizzantét és a Zsizsi Rosét is bátran lehűtheted 6-8 Celsius fokra, a tökéletes ízharmónia érzése nem marad el!

Zsizsi vagy Zsizsi rosé?
Ha már csak azon gondolkodsz, hogy a „klasszikus” Zsizsit vagy a Zsizsi Rosét válaszd-e, segítünk egy kicsit: röviden bemutatjuk, miben más ez a két gyümölcsös, elegáns, lágyan simogató buborékos ital.

A muscat lunelből készülő, többszörös díjnyertes Zsizsi Frizzante kellemesen gyümölcsös ízzel és a tavasz illatáradatával kényezteti érzékeidet. Önmagában is üde és izgalmas, de tengeri herkentyűk, kagylók, rákok mellé is páratlan kortolynivaló.

A Zsizsi Rosé – ahogy a neve is mutatja – rosé borból készül. Borászatunk népszerű Kékfrankos Roséjának és pezsdítő gyöngyözőborunknak a házasításából született meg. Félszáraz italkülönlegesség, amelynek epres-málnás aromái a buborékokkal válnak kirobbanóan frissé és izgalmassá. Vedd le a lábáról vendégeidet már érkezésükkor egy pohár Zsizsi Roséval, vagy egy, ebből készülő szuper borkoktéllal.

Egy recept, ezer bók: a legszuperebb borkoktél Zsizsi Roséval, pár perc alatt
Varázsolj el mindenkit egyetlen szempillantás alatt, amiben az alábbi aperolos borkoktél recept is segít. Majdnem olyan, mint az Aperol Spritz, amit mindenki szeret, mégis más: még üdébb, még frissebb, igazi tavaszi-nyári italkülönlegesség, amit a vendégeid imádni fognak!

Hozzávalók 6 személyre:
- 1 üveg Zsizsi Rosé
- 2.5 dl szóda
- kb. 5 dl Aperol
- kis jég
- a díszítéshez eper, málna, opcionálisan szívószálak

Elkészítés:
Tedd a jeget a poharakba, majd oszd el az Aperolt és a Zsizsi Rosét egyenlően. Egyszer-kétszer keverd meg, öntsd fel szódával, díszítsd eperrel és málnával, és már kínálhatod is a vendégeknek!

Még nem kell eldöntened, hogy önmagában vagy borkoktél alapanyagként töltenéd inkább a poharakba a Zsizsi Rosét, de egy-két üveggel máris rendelhetsz, hiszen mindig van alkalom az ünneplésre, amihez a buborékos italok közül is egy igazi különlegesség dukál!