Bár az igazi nyár még várat magára, ez a négy rosé koktél recept már most segíthet megidézni a legforróbb évszak hangulatát. Neked melyik lesz a kedvenced?

Ha nyár, akkor rosé fröccs, amit különféle borokkal és hígítási aránnyal tehetsz változatossá. De ha idén az igazi nyárra szomjazva kipróbálnál néhány frissítő újdonságot, amelyekhez csak egy-két extra összetevő kell a kedvenc Dubicz roséd és a szóda mellett, akkor szerintünk az alábbi 4 egyszerű, de nagyszerű rosé koktélban biztosan nem csalódsz majd.

Hívd át a barátaidat egy kis kerti sütögetésre, vagy rossz idő esetén induljon bent a játék, a poharakba pedig töltsd az alábbi rosé koktélok bármelyikét. A siker garantált!

4 szuper rosé koktél a könnyed nyári italok szerelmeseinek

1. Rosénade

Hozzávalók:

1.5 dl rosé
3 cl citromos vodka
1 gerezd citrom
2 db friss bazsalikom levél
1 cl cukorszirup
szódavíz
jég (ízlés szerint)

Elkészítés: Vegyél elő egy shakert. Dobd bele a citromot, a bazsalikom leveleket és a cukorszirupot, és törd össze kicsit. Jöhet rá egy kis jég, a vodka és a bor. Rázd össze (tudod: „felrázva, nem keverve”), aztán a keveréket töltsd át egy borospohárba. Öntsd fel szódával, díszítsd friss bazsalikom levelekkel és citromkarikával, és kész is vagy!

2. Daiquirosé

Hozzávalók:

1 dl száraz rozé bor
0.5 dl rum
0.25 dl friss lime lé
0.25 dl cukorszirup
Egy kis jég (ízlés szerint)

Elkészítés: Dobd egy shakerbe a hozzávalókat, rázd össze, majd szűrd át egy pohárba az italt. Ha van még friss lime otthon, díszítheted lime karikákkal és lime héjjal is.

Ehhez a frissítő rosé koktélhoz szuper választás Kékfrankos Rosénk , amely üdeségével, játékosságával biztosítja a tökéletes ízharmóniát. Válaszd bag-in-box kiszerelésben, hogy a következő baráti fröccsözésre is maradjon. A frissessége miatt sem kell aggódnod, a csomagolás csodájának köszönhetően hűtőben akár több mint két hétig is eláll.

3. Rosé Spritzer

Hozzávalók:

1 dl rosé
1 cl cukorszirup
1-2 db citromkarika
2-3 közepes eper félbevágva
szóda
a díszítéshez friss eper és mentalevél
kis jég (ízlés szerint)

Elkészítés: Tegyél félre néhány epret, amit majd a díszítéshez használsz, a többit dobd egy shakerbe, a citromkarikákkal együtt. Óvatosan nyomkodd ki a levüket, az epret egészen a pépes állagig „dolgozd meg”. Öntsd hozzá a cukorszirupot és a rosét, majd egy csepp szóda és egy kis jég is jöhet bele. A díszítés után pedig nincs más dolgod, mint felszolgálni és bezsebelni a bókokat!

4. Gyümölcsös mediterrán borkoktél

Hozzávalók:

3 cent levendulaszörp
1.5 dl rosé
szóda
friss eper és málnaszemek
friss citromfű
néhány jégkocka (elhagyható)

Elkészítés: A levendulaszörpre öntsd rá a rosét, majd a szódát, finoman keverd fel. Jöhet bele néhány jégkocka (ha már nagyon forró a hangulat), friss citromfű és a gyümölcsök. Ettől a finom italtól Provence-ban érezhetitek majd magatokat, nem is csoda, ha szinte mindenki kér majd még egyet!

Extra tipp: Ehhez a különleges rosé koktélhoz tökéletesen illik Cabernet Sauvignon Rosénk, melynek illatában a szeder, ízében a málna köszön vissza. Ne érd be kevesebbel!