Ha minden jól megy, a hosszú hétvégére visszatérhet a szép idő. Ez pedig egyet jelenthet egy jó kis grillpartival, ahonnan nem hiányozhatnak kedvenc boraid és melléjük pár klassz játék sem.

Ahogy az időjárás kellemesebbre fordulásával átalakul a ruhatárunk, úgy az életünk más területein is kisebb-nagyobb változásokra vágyunk. Így van ez a sütéssel-főzéssel is: legszívesebben áttennénk a székhelyünket a konyhából a kertbe, hogy ott készítsük el az ebédet, vacsorát. Vagy épp a benti sütögetés, borozgatás helyett már inkább egy laza grillpartin szórakoznánk a barátainkkal.

Ha Te is így vagy ezzel, akkor egyrészt már biztosan tanulmányoztad a top grill-bor párosításokat, másrészt pedig a télen élvezettel kortyolgatott testesebb vörösborok után valami másra vágysz. Ez nem is csoda, hiszen a tavaszi-nyári időszak slágerei inkább a fehérborok és a rosék. Ki ne szeretné ezeket könnyedségük, frissességük, gyümölcsös vagy virágos ízviláguk miatt? Hogy önmagában vagy fröccsként, az pedig már szinte csak a bónuszkérdés.

Mit tölts a poharakba a grillszezonban? 

Idén is jól csúszik majd a családi vagy baráti grillezéseken az Irsai Olivér, de bájos buborékos gyöngyözőborunk, a Zsizsi is stílusos kísérője lehet egy-egy könnyed grillezett fogásnak. A rosé rajongók pedig nem fognak csalódni, a Kékfrankos roséban, ami akár Bag-in-Box (BiB) kiszerelésben is beszerezhető. Mert nyáron fröccsből sosem elég (és ez a rosé bor erre a célra is kiváló).

3+1 szuper társasjáték és bor páros a grillszezonra

Ha már az előbb a bónuszkérdést említettük: miért ne köthetnétek össze a baráti grillezést, iszogatást egy kis társasozással? Remek móka lesz, ráadásul mondjuk és mutatjuk, milyen borokat érdemes megkóstolni a legjobb társasjátékok mellé.

1.  Dixit – Ha bírjátok azokat a játékokat, ahol kicsit a többiek fejébe kell látni, gondolatolvasónak kell lenni, akkor nem árt, ha fel vagytok szerelkezve néhány palack finom borral, ami segíthet ebben. Bontsatok fel egy üveg Cabernet Sauvignon Rosét, ami fokozza majd a képzelőerőtöket!

2. Cluedo – Riadó, bűncselekmény történt! De ki lehetett a gyilkos? A fiatal színésznő, Josephine Scarlett épp olyan gyanús, mint Green atya vagy Mustard ezredes. Míg fényt derítetek a rejtélyek megoldására, Tavaszköszöntő csomagunkban akár minden karakterhez megtalálhatjátok a hozzá illő bort.

3. Monopoly – Mindenkinek van, akinek pedig nincs, az vágyik rá. A Monopoly a világ egyik legnépszerűbb társasjátéka, ahol a luxusérzetet és a győzelem édes ízét egy-két pohár Tramini is fokozhatja.

+1: Ha ezek közül egyik társas sincs otthon, elő a papírokkal, ceruzákkal, és jöhet az „Ország-város” játék, ami mindig beválik – ahogy a fröccs is, amit mellé kínálhatsz.