Az innovációk a borok világát sem kerülik el, sőt, az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a különböző boros kiegészítők száma – lássuk a legérdekesebbeket!

Borozni, bort kóstolni menő volt, és az is marad. Bár a koronavírussal járó korlátozások miatt az elmúlt években előfordult, hogy bizony, nem mehettünk étterembe vagy borászatba akkor, amikor akartunk (mert épp lezárások kezdődtek), mi, borrajongók nem estünk kétségbe. Ha mi nem mehettünk borvacsorára vagy borászatba, akkor az otthonunkba rendeltük azokat a termékeket és boros kiegészítőket, amelyektől mégis ott érezhettük magunkat egy fancy borkóstolón. És erre a piac is reagált: mára elképesztő mennyiségű kiegészítő dobja fel, teszi dizájnosabbá és könnyíti meg az otthoni borozás élményét. Lássuk, mik azok, amiket tényleg érdemes lehet beszerezni.

7 szuper boros kiegészítő mindenkinek

1. Borhűtő – Ki ne szeretné mindig pont a megfelelő hőmérsékleten fogyasztani a kedvenc ó- vagy újborát? Ráadásul a modern borhűtők elég jól is néznek ki, az átlátszó ajtók pedig lehetővé teszik, hogy szó szerint egy szempillantással nyomon követhesd, miből mennyi van otthon.

2. Borhőmérő – Ha szeretnéd pontosan tudni, hogy a kedvenc borod eléggé lehűlt-e, vagyis elérte-e az ideális kóstolási hőmérsékletet, beszerezhetsz egy borhőmérőt, amit a palack szájába téve kell használni.

3. Dugóhúzó – Funkciója mellett ma már több ilyen eszköz dizájnelemnek sem utolsó, sőt, az igazi lustaságok már elektromos verziót is beszerezhetnek!

A dugóhúzók evolúciója

Hol van már az egyszerű, fanyelű dugóhúzó, amit összecsukni sem lehetett?! Manapság már a sokakat egy bicskára emlékeztető, egyszerű pincér dugóhúzótól a népszerű szárnyas verzión át sok mindenből válogathatunk, egészen a sommelier-körökben is népszerű twister dugóhúzóig, amivel könnyedén és elég stílusosan lehet kinyitni a bort. Egy elektromos darab pedig amellett, hogy pillanatok alatt gondoskodik a dugó eltávolításáról, még ámulatba is ejti a társaságot.

4. Dekantáló – A boros kiegészítő, aminek már a neve is lenyűgözi a vendégeidet. Pedig egy egyszerű találmányról van szó: a dekantálás tulajdonképpen a bor áttöltése egy öblös üveg eszközbe, ami azért fontos, hogy levegőhöz jusson a bor. A fiatalabb borok illata zárkózottabb lehet, de amint áttöltés közben a bor több oxigénhez jut, „kinyílik”, és sokkal élvezetesebb lesz a fogyasztása. Testesebb, „komolyabb” boroknál, mint amilyen például Sárhegy Kékfrankosunk, mindenképp érdemes ennek a lépésnek is megelőzni a kóstolást.

5. Aromazáró dugó – Ha a palack félig tele, az nemcsak optimizmust sejttet, hanem azt is, hogy ideje elővenni az aromazáró dugót, aminek köszönhetően kedvenc borod nem oxidálódik tovább, így tovább megőrzi az aromáját.

6.Cseppőr – Cseppfogó vagy dropstop néven is ismerheted ezt a hajlékony kis borkiöntő korongot, aminek lényege, hogy a borosüveg szájába téve megakadályozza a bor kicsöppenését. Könnyű tisztítani, utána pedig sokszor újrahasználható.

7. A legszuperebb partikellékek – Ha nem szeretnéd, hogy felmelegedjen a borod, míg a kerti partin kortyolgatjátok, hordozható hűtőzsákba is teheted. A különféle színekben és formákban elérhető pohárjelölők pedig segítenek, hogy mindenki megtalálja a saját poharát az este folyamán.

Ha pedig új kedvenc borodat keresnéd, látogass el webshopunkba, ahol megtalálod a legizgalmasabb Dubicz borokat, szuper borcsomagok és gazdaságos BiB-kiszerelésekben is.