Az ellentétek vonzzák egymást – szól a szerelem egyik alaptörvénye. Bár megcáfolni nem tudjuk – és nem is szeretnénk – ezt, azért tegyük hozzá: nem árt, ha a legfontosabb kérdésekben azonos nevezőn vagyunk szívünk választottjával. Egy ilyen...
BővebbenTésztaételek és borpárjaik
Talán a legváltozatosabb és a legtöbb variációra lehetőséget adó fogások a tésztaételek. Rengeteg formában és ízvilággal készíthetők, és a felhasználható alapanyagok tárháza is végtelen. Ráadásul általában nem igényel túl sok időt az...
BővebbenA borízlés evolúciója – Te melyik szakaszban vagy?
Bárhogy is vezetett a sors a borkedvelők lelkes táborába, a lényeg, hogy itt vagy. Szerencsére! De azt vajon tudod, hol is pontosan? Tölts magadnak egy pohárral a kedvenc palackodból, keress egy csendes zugot a lakásban, és gondold végig, hogyan...
BővebbenA tengeren túlról – Argentína és Uruguay borászatai és borai
Tengeren túlról sorozatunk első részében már megismerhettünk egy olyan dél-amerikai bortermelő országot, melynek borai ma már a világszínvonalú tételek között is ott szerepelnek. A feltörekvő Chile után most átutazunk az Andok hegység...
BővebbenÉdes bezártság – 7 pont az otthonodban, ahol élmény a borozás
Ha az élet a feje tetejére áll, tudnunk kell megtalálni a szép dolgokat a mindennapokban. Azokat az egyszerű, de nagyszerű kapaszkodókat, melyek mindig is kéznél voltak, csak a rohanás közepette nem vettük észre őket. Ilyen egy finom pohár bor és...
BővebbenHazai tájakon – A Felső-Magyarország borrégió
Új sorozatunkban hazai borvidékeinket járjuk körbe borrégiónként, megismerkedve az ott jellemző adottságokkal, szőlőfajtákkal. Elsőként természetesen honnan máshonnan indulhatnánk, mint az „otthonunkból”. Járjuk be együtt a Felső-Magyarország...
BővebbenRezisztencia a szőlőben – Mit jelent pontosan?
Bizony akárcsak ránk, emberekre, a szőlőnövényre is rengeteg betegség leselkedik. Ha azt szeretnénk, hogy az ültetvényeken mind a szőlőtőke, mind pedig a majdani termés egészséges legyen, és az is maradjon, muszáj a növény védelmével kiemelten...
BővebbenÍme, az 5 legszebb tavaszi boros dekoráció
A tavasz a megújulás, a szimbolikus újjászületés időszaka. Ideje hát otthonunkba is becsempészni egy kis változatosságot.
BővebbenMilyen zöldséghez mely bort válasszuk?
Lassan, de biztosan megérkezik a tavasz, és ettől fogva igazi zöldségdömpingben lesz részünk egészen az ősz végéig. Használjuk ki ezt az időszakot, fogyasszunk minél többet az egészséges és friss vitaminbombákból, no és persze ne feledkezzünk meg...
BővebbenPezsgőszótár – Mi mit jelent?
Már korábban megismerkedhettünk a buborékos italok típusaival, és azon belül is a pezsgők világával. Néhány, a pezsgőkhöz kapcsolódó, gyakrabban hallható kifejezést azonban érdemes részletesebben kibontani, hiszen adott esetben nagyon fontos...
BővebbenÍgy boroznak ők – Lakatos Márk
Divat- és jelmeztervező, műsorvezető, fashion-újságíró, influencer, üzletember, mindemellett pedig még világutazó is. Nem könnyű számba venni mindazt, amiben Lakatos Márk teljes energiájával jelen van. De az időből – egyszerű halandó számára...
BővebbenEz történik, ha romlott bort iszunk
Számtalan cikk foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy a különböző típusú borok meddig állnak el felbontás után. Ám azt már jóval kevesebb taglalja, hogy pontosan mi történik akkor, ha romlott bort iszunk. Mi a következő sorokban éppen erre a...
Bővebben