Az idei július 30-a már 66. alkalommal lesz a barátság világnapja, amiről mi is megemlékezünk, és ajánlunk 3 szuper programot, meg persze, bort is!

Ha azt mondjuk, hogy a barátság világnapja, biztosan te is valamiféle amerikai ünnepre gondolnál először? Akkor igazad is van, meg nincs is. Ugyanis nem az Egyesült Államokból származik, hanem Dél-Amerikából, Paraguay-ból. Annak ellenére sem az USA-ból eredeztetik a hozzáértők, hogy ott már 1919-ben kitalálta ezt a legnagyobb képeslapgyártó, a Hallmark, de üzleti fogásnak minősítették, így végül a paraguay-iak „nyerték meg” maguknak ezt az ünnepet. Méghozzá egy baráti társaságnak köszönhetően, akik még 1958-ban kitalálták: legyen a barátságnak is nemzetközi napja.

Pontosan négy évtized múlva Kofi Annan akkori ENSZ főtitkár Micimackót nevezte ki a barátság hivatalos nagykövetévé, 2011-ben pedig dr. Ramon Artemio Brancho a barátság ünnepére vonatkozó javaslatának elfogadásával az ENSZ július 30-át jelölte ki a barátság nemzetközi napjaként. A cél idén is, mint minden évben az, hogy ez a nap emlékeztessen minket: a családon kívül kevés fontosabb dolog van a barátságnál.

Ezek után főleg nyilvánvaló, hogy meg akarod ünnepelni a legjobb barátaiddal vagy akár több barátoddal, ugye? Akkor lássuk, mit csinálhattok és mit kortyolhattok ezen a jeles napon, a társaság nagyságától függően.

Közeleg a barátság világnapja: így ünnepelheted a barátokkal

1. A legjobb barátoddal: Mikor mozdultatok ki utoljára a legjobb barátoddal, csak ti ketten? Irány a kedvenc kirándulóhelyetek, teraszotok vagy parkotok, ahol órákig beszélgethettek, felelevenítve barátságotok legszebb és legviccesebb pillanatait.

Milyen bort igyatok? Ha barátság, akkor egy könnyű, játékosan gyümölcsös, jókedvet és mosolyt hozó, kellemesen száraz rosé. Ilyen például Cabernet Sauvignon Rosénk, aminek különleges harmóniája szépen összejátszik egy igaz barátságéval.

2. Ha két-három legjobb barátod van: jöhet egy társasjátékozós este? Vegyétek elő új kedvenceiteket vagy gyűjteményetek retró darabjait, és mehet a menet, késő estébe nyúlóan! A viadalt persze, bármikor ér megszakítani egy kis beszélgetéssel vagy frissítőkkel, amitől csak még szuperebb hangulatban folytatódnak a kalandok.

Milyen bort igyatok? A győzteseknek jár az ünneplés: kortyoljatok el egy üveg Zsizsi Frizzantét, amely maga a palackba zárt jókedv, boldogság, elegancia és könnyedség. Illatos, gyümölcsös, izgalmas: tökéletes kísérője lehet a barátokkal töltött, picit különlegesebb alkalmaknak is!

3. Ha nagy baráti társasággal ünnepelnél: szeretnéd valami igazán különleges dologgal meglepni a csapatot, de nem nyúlnál túl mélyen a zsebedbe? Akkor tarts nekik exkluzív borkóstolót! Ne aggódj, nem lesz nehéz, és mi is segítünk: itt tudsz utánanézni annak, milyen sorrendben kínáld a borokat, itt pedig az etikettet olvashatod el. De a lényeg, hogy tartsatok egy laza estét nálad, iszogassatok, kóstolgassatok, beszélgessetek… ennél jobb nem is kell egy nagyobb baráti társaságnak!

Milyen borokat igyatok? Jöhetnek az izgalmas tételek, a könnyed nyári ízek, amelyeket például Virgonc csomagunkban is megtalálsz. A hatféle borból biztosan mindenki talál kedvencet, amelyből az este végén épp olyan jól esik majd egy laza fröccs, mint egy korty a kóstolón.