2017. augusztus 16.
A legendás szürkebarát
A remek családba tartozó szürkebarát már IV. Károly német-római császárt is lenyűgözte, I. Miksa királyunk megmentette. Radnóti még versében is […]
Tovább olvasom2017. augusztus 16.
A remek családba tartozó szürkebarát már IV. Károly német-római császárt is lenyűgözte, I. Miksa királyunk megmentette. Radnóti még versében is […]
Tovább olvasom2017. augusztus 14.
A hordós érlelésű olaszrizling minden borászat ékköve lehet. Prémium kategóriás, a tájra egyértelműen jellemző borok készíthetőek ebből az ősi fajtából. […]
Tovább olvasom2017. augusztus 11.
A borok élete a szőlőben kezdődik, és maga a szőlőszem – elsősorban fajtája, és héjának színe – dönti el, milyen […]
Tovább olvasom2017. augusztus 9.
Talán az első dolog, ami eszünkbe jut a kérdés hallatán, az alkohol. Nem is véletlenül, hiszen nagyon leegyszerűsítve a bor […]
Tovább olvasom2017. augusztus 7.
A Kárpát-medence talán legjellegzetesebb kékszőlő fajtája a kékfrankos, amely hazai felmenőkkel és magyarokra jellemző sokszínűséggel, ötletes megoldásokkal, változatos felhasználási lehetőségekkel […]
Tovább olvasom2017. augusztus 4.
Egyre többször teszitek fel nekünk ezt a kérdést személyesen, a Facebook és Instagram oldalunkon is, valamint azt, hogy hol kóstolhatjátok egyáltalán […]
Tovább olvasom2017. augusztus 2.
A prémium kategóriás Dubicz boroknak első pillantásra is a minőséget és a sajátos ízvilágot kell hirdetniük. Ennek érdekében borászatunk nemrég […]
Tovább olvasom2017. július 31.
Hogy milyen ízű lesz a bor, nagyon sok tényezőtől függ. A legalapvetőbb karakterét természetesen maga a szőlőfajta adja, amelyből készül, […]
Tovább olvasom2017. július 28.
Döntsük el most, hogy dugó vagy csavarzár? Melyik a jobb, ha van egyáltalán ilyen?
Tovább olvasom2017. július 26.
Mivel a borokban mindenképpen megjelenik az adott évjárat lenyomata, borválasztáskor is fontos szempont, hogy ismerjük az évjárat sajátosságait.
Tovább olvasom