2020 óta az egész világ folyamatos nehézségekkel és kihívásokkal szembesül, ennek ellenére mi a Dubicz háza táján nem csak a változás fonalát vettük fel, hanem új lendületet is kaptunk; számunkra 2021 a megújulás éve volt. Nagyon sok minden történt, amire büszkék vagyunk és amire szívesen emlékezünk vissza. 

Ahogy az elmúlt években már megszokhattátok, nem telik el január anélkül, hogy végig ne gondolnánk, mi is történt velünk az előző évben. Új bor, új weblap, új arculat, szakmai díjak, izgalmas programok, hogy csak néhány dolgot említsünk tavalyról. 

1. Megalkottunk egy új bort: a 2021-es szüretelésű Mátra Chardonnay borászatunk egyik kedvence lett. Illatában tavaszi virágok és némi körte dominál, ízében citrusos, játékosan szénsavas, mely tökéletes választás lehet egy könnyű vacsora mellé.

2. Év elején létrehoztuk a mini palackokat és a mini palack kóstoló csomagokat is, amiket ajándékként, kóstolóként is előszeretettel vásároltatok, mi pedig boldogan ajánlottuk őket online borkóstolóinkhoz is.

3. A tavalyi szüret kihívásokkal indult számunkra, mert az időjárás miatt átlagosan 20%-kal kevesebb terméssel számolhattunk. Kevesebb volt a csapadék is, ezért koncentráltabb, különlegesebb ízek és savak várhatóak. Minden bizonnyal kimagasló évjárat lesz a 2021-es, ezért különösen várjuk Sárhegy névre keresztelt, kiváló minőségű csúcsborainkat is.

4. A tavalyi év a korábbiakhoz hasonlóan számos új, szakmai díjat hozott borainknak neves hazai borversenyeken, melyeket részletesen ITT nézhettek meg.

5. Júniusban az OMV a korábbi gourmet termékei mellett egy gondosan szelektált bor válogatással is várta a vásárlókat, mely kiszélesített kínálat részeként "A hónap borai" a Dubicz 1014 Irsai Olivér és a Zsizsi Frizzante lettek.

6. Nyár közepén gyöngyösi borászatunk udvarán tartottuk meg az első Dubicz Hacacárét, ahol hosszú idő után végre személyesen találkozhattunk és koccinthattunk veletek és partnereinkkel is. Az esemény alatt vezetett pincetúráinkon pedig még jobban megismerhettétek borainkat és a borászat történetét.

 

7. A borkóstolók terén nem tétlenkedtünk 2021-ben sem: új, izgalmasabbnál izgalmasabb programokat fejlesztettünk Nektek, amiket a visszajelzések alapján Ti is nagyon szerettek. Hagyományos pincetúránkon és borkóstoló tanfolyamunkon túl az alábbiakkal vártunk és várunk Titeket a jövőben is:

  • azoknak, akik szeretnék megélni az igazi Dubicz életérzést, ajánljuk vezetett dűlőtúránkat a Sárhegyre
  • a művészetek kedvelőinek élményfestéssel kedveskedünk, ahol különböző festészeti technikákkal élhetjük ki kreativitásunkat, miközben remek borokat kóstolhatunk
  • a kalandoroknak szabaduló szobával egybekötött borkóstolót ajánlunk, ahol a szórakozás mellett nem árt kreatívnak és gyorsnak is lenni
  •  a versenyszellemmel megáldottaknak, a műveltségi játékok kedvelőinek és önjelölt kvíz mestereknek a borkvíznél jobbat el sem tudunk képzelni, hiszen itt csapatokban mérhetik össze tudásukat
  • gondoltunk azokra is, akik az extrém kalandot kedvelik: egy extrém bortúra keretein belül különleges élményprogramokon vehetünk részt, ahol a quadozástól kezdve a terep segway-en át számos eszköz kipróbálható és amivel tökéletesen bejárható egy-egy borvidék sziklás, meredek, akadályokkal teli terepe is

 

8. Megalkottunk a Dubicz szuper GIF-készletét, amit Instagram-on találhattok meg. Elsődleges célunk az volt, hogy ne csupán adott élethelyzetet, hanem ezzel együtt egy életérzést is kifejezzenek GIF-jeink, nem utolsó sorban pedig passzoljanak borainkhoz is.

 

9. Boros programokban sem volt hiány, mátrai borászatunkban 70 borkóstolót, ezen kívül rengeteg boros programot tartottunk és 30 borfesztiválon jelentünk meg kiállítóként. Fontos kiemelni, hogy 2020 után tavaly is folytatódtak az online borkóstolók, melyeket cégeknek és baráti társaságoknak egyaránt örömmel tartottunk.

10. Decemberben, az adventi pörgésben nálunk a forralt bor volt főszerepben, felépítettük ugyanis a Dubicz Hütte szupercuki faházát a budai Alle oldalában, ahol bárki megpihenhetett kicsit a nagy bevásárlások közepén.

 

11. Weblapunk, ezzel együtt webshopunk is teljesen megújult és az egész borászat új arculatot kapott. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy elnyertük az “Év honlapja 2021” címet, mely tökéletes bizonyítéka annak, hogy újításainkat szakmai körökben is szeretik és elismerik. 

Biztosak vagyunk benne, hogy 2022 is hasonlóan eseménydúsan fog telni, hiszen rengeteg ötletünk van a jövőre nézve is. Tartsatok velünk idén is, rendeljetek Dubicz bort webshopunkból és kövessetek minket közösségi oldalainkon, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről!